/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rekord mennyiségű M BMW fogyott tavaly

2021. január 19. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

A bajor prémiumgyártó vérbeli sportautókat építő divíziója világszerte 144 218 darab új modellt értékesített 2020-ban, amellyel megőrizte piacvezető pozícióját a teljesítményre optimalizált és nagyteljesítményű prémium gépkocsik mezőnyében.

A 2020-as pénzügyi évben újabb értékesítési rekorddal folytatódott a BMW M GmbH fenntartható növekedése. A BMW Group teljesítményre optimalizált és nagyteljesítményű prémium modellekre szakosodott divíziója tavaly világszerte összesen 144 218 darab új gépkocsit adott át ügyfeleinek, amely a 2019-es teljesítmény tükrében, a koronavírus-járvány terjedése következtében meghozott piaci intézkedések ellenére is mintegy 6 százalékos növekedést jelent. E kimagasló eredménnyel a müncheni központú vállalatcsoport független leányvállalata megszilárdította első ízben 2019-ben kivívott, piacvezető pozícióját a teljesítményre optimalizált és nagyteljesítményű prémium modellek mezőnyében.

Az értékesítési mutatók látványos fejlődése többek között az új BMW X5 M és az új BMW X6 M piaci bevezetésének volt köszönhető. 625 lóerős V8-as motorjával a SUV-szegmens két BMW M modellje kivételesen letaglózó élményt garantál. Akárcsak a BMW M2 CS különkiadás, amely a BMW Motorsport új versenyautójának műszaki alapjául is szolgál. Önmagában a nagyteljesítményű modellek szegmensében a BMW M GmbH hozzávetőlegesen 4 százalékkal növelte értékesítési mennyiségét a 2019-es számokhoz képest.

Az új BMW 3-as sorozat és az új BMW 4-es sorozat teljesítményre optimalizált modelljei ugyancsak kivették a részüket a BMW M GmbH értékesítési növekedéséből. A BMW 3-as limuzin, a BMW 3-as Touring és a BMW 4-es Coupé erőteljes, soros hathengeres benzin- és dízelmotorokkal, típus-specifikus futómű-hangolással és egyedülálló stílusjegyekkel felvértezett csúcsmodelljei a prémium középkategória vérpezsdítő BMW M élményét ígérik.

A motorsport élvonalából átemelt csúcstechnológia, valamint a hajtáslánc, a futómű, az aerodinamika, az utastér-kialakítás és a járművezérlés terén gondosan összehangolt műszaki megoldások olyan utánozhatatlan karakterekké varázsolják a BMW M GmbH modelljeit, amelyek világszerte egyre több autórajongót ejtenek rabul. A BMW M divízió legfontosabb piacának számító Egyesült Államokban és Kínában például a márka tavaly új értékesítési rekordot állított fel. Oroszországban és Koreában eközben több mint 60 százalékkal, míg Olaszországban mintegy 47 százalékkal nőttek a BMW M GmbH eladásai.

2021 januárjában a BMW M GmbH a BMW M5 CS világpremierjére helyezi a hangsúlyt. A BMW M5 különkiadása most először válik elérhetővé – kimagasló menettulajdonságokkal és exkluzív motorsport-stílusjegyekkel felvértezve. 2021 márciusában ezt követően bemutatkozik az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé. A két nagyteljesítményű legenda a BMW M modellek hamisítatlan vezetési élményét gurítja az utakra.

A BMW M-rajongók kívánságainak a jövőben végtelen sokszínűség tesz eleget: a manuális váltóval szerelt modellváltozatok mellé érkeznek a nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltóval szerelt Competition modellváltozatok is, 2021 nyarán pedig most először a BMW M3 és a BMW M4 palettáján is bemutatkozik a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás. A nyári szezonra az új BMW M4 Cabrio is megérkezik, a BMW M3 Touring pedig már a sorozatgyártást előkészítő fejlesztési fázisban jár. Idén a BMW M GmbH pedig bemutatja első elektromos meghajtású sportautóját is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/