/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rendszámvadászatot tart Budapesten a rendőrség

2008. június 12. 11:31   |   Autoblog
címkék:  

A rendőrség szerint azért szaporodott meg az első rendszám nélkül közlekedő autók száma, hogy a járművezetők így bújjanak ki a gyorshajtás alól.

A rendszám nélkül közlekedő autókat ellenőrzi a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert az utóbbi időben egyre több olyan jármű közlekedik, amelyről “leesett” a rendszám – közölte a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának osztályvezetője szerdán az MTI-vel. A helyszíni bírság 20 ezer forintig terjedhet, a szabálysértési bírság ennél magasabb is lehet. A rendőrség azt feltételezi, azért szaporodott meg az első rendszám nélkül közlekedő autók száma, hogy a járművezetők a rendszám levételével bújjanak ki a gyorshajtás és más, kiemelt szabálysértések büntetése alól – mondta az alezredes. Emlékeztetett arra, hogy a rendőrség május 1-je óta “élesben” alkalmazza az objektív felelősség elvét.

A jogszabály szerint a gépjármű üzemben tartója felelős azért, ha a járművel túllépik a megengedett legnagyobb sebességet, nem tartják be a vasúti átjárón történő áthaladás szabályait, a közlekedési lámpák utasításait, a megállás és várakozás szabályait, a behajtási tilalomra és a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályokat, az autópálya leállósávjának igénybevételét meghatározó szabályokat, illetve a természet védelmére vonatkozó előírásokat. A rendőrség fényképfelvételeket készít a szabálysértésekről és 60 napon belül meghozza a bírságot kiszabó határozatot.

A gépjármű üzemben tartója csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a járművet tőle ellopták, illetve ha a járművet használó személy magánokiratban, két tanúval hitelesítve elismeri, hogy a szabálysértés elkövetésekor ő vezette a járművet.

A fővárosi rendőrség csütörtökön a kéregetők és az agresszív ablakmosók visszaszorítása érdekében tart folyamatos ellenőrzéseket a főváros forgalmasabb útszakaszain és főbb útkereszteződéseiben.

Forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/