/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
futásteljesítmény, karbantartás, nyilvántartás, rendszám, személyes adat, szerviz, vin-szám

gdpr

A járművek adatvédelmi szabályozása nem mindig szolgálja a közérdeket

időpont:2023. február 14. 16:15

szerző:Autoblog

címkék:

A jogszabályok értelmében mind a VIN-szám, mind a járművek rendszáma személyes adatnak tekinthető, és akként is lehet kezelni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy akár a VIN, akár a rendszám ismeretében bárki kideríthet bármiféle tényt egy adott személyről.

bugatti veyron, f1, mclaren f1, rendszám, vicces

F1

Eladó a világ legdrágább rendszáma

időpont:2018. április 07. 12:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Még 2008-ban vásárolta Afzal Kahn, a Kahn Design tulajdonosa 440 ezer fontért a mindössze egy betűből és egy számból álló “F1” rendszámot Angliában, most pedig több mint 14 millió fontért, azaz 5,14 milliárd forintért lehet megvásárolni tőle.

biztosítás, biztosító, kár, károkozás, rendszám, robogó

Robogók százezrei futnak kötelező nélkül a hazai utakon

időpont:2017. július 17. 20:10

szerző:Autoblog

címkék:

Jelenleg már több mint félmillió robogó üzemel az országban, ezeknek mintegy 55 százalékára kötöttek már valaha kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb). Ugyanakkor mindössze 15-20 százalékuk után fizetik ki rendszeresen az átlagosan évi 3 ezer forintnyi díjat.

hamisítás, kína, rendőr, rendszám, videó

Ügyes csaló

Így változtatta rendszámát egy kínai vezető – videó

időpont:2016. április 16. 19:15

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Nem kis pimaszság volt egy kínai sofőr részéről, amit rendszámával csinált, ugyanis egy mágneses lemezke segítségével, amelyen a 6-os (vagy 9-es) szám szerepelt, bármilyen más számsort kirakhatott, így megúszva minden büntetést – míg le nem fülelték a rendőrök.

a nap képe, f1, rendszám

Drága karakterek

A nap képe: Egy rendszám, ami 3,8 milliárd forintot ér

időpont:2014. június 14. 07:00

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Afzal Kahn, a róla elnevezett tuningcég tulajdonosa megválna „F1”-es rendszámától, melyet még 2007-ben vásárolt. Ő ezért nem kevesebb, mint 10 009 995 angol fontot, azaz 3,8 milliárd forintnál is többet kérne.

rendszám

SZABÁLYOZÁS

Mi lesz a rendszámtáblákkal?

időpont:2012. január 21. 12:27

szerző:MTI

címkék:

A hvg.hu szerint az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kormányzat cáfol, szerintük „egyidejű csere kötelező elrendeléséről nincs szó."

rendszám

ÜGYINTÉZÉS

Külföldi rendszám? Soron kívül elintézik!

időpont:2011. szeptember 08. 16:08

szerző:MTI

címkék:

A Központi Okmányirodában soron kívül fogadják rendszámtáblacsere ügyintézésére a külföldi rendszámmal közlekedő autósokat - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH).

kína, peking, rendszám

ÚJ SZABÁLY

Pekingben mindenkinek csak egy autója lehet

időpont:2010. december 26. 15:06

szerző:Autoblog

címkék:

Pekingben korlátozzák a kiadható gépkocsi-rendszámokat. A jövőben minden pekinginek egy autó lehet a nevén, és emelkednek a parkolási díjak is - csak néhány az új, drákói intézkedések közül, amelyekkel a kínai főváros közlekedési helyzetén kívánnak javítani.

aukció, rendszám

1 D

113 millió forint egy rendszámtábláért

időpont:2009. március 27. 14:11

szerző:Autoblog

címkék:

A különböző díjakkal és adóval növelt, átszámítva összesen több mint 113 millió forintos „1 D" rendszám Bishara feleségének Bentley-ét fogja ékesíteni. Nagyvonalú ajándék, a rendszámtábla ugyanis többe kerül, mint maga az autó.

rendőrség, rendszám

ELLENŐRIZNEK!

Rendszámrazzia Budapesten

időpont:2008. augusztus 13. 20:07

szerző:Autoblog

címkék:

Rendszám-razziát tart a rendőrség Budapesten; a motorosrendőrök egy hónapon keresztül ellenőrzik ellenőrzik és bírságolják azokat a motorkerékpárosokat, akik vagy felhajtott rendszámmal, vagy rendszám nélkül közlekednek; illetve a rendszám nélkül közlekedő autósokat is - közölte Komáromi Endre, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője egy, a Sziget fesztiválon tartott kerekasztal beszélgetés után. A rendőrök a közlekedési hatósággal együttműködve a motorok zajkibocsátását is ellenőrzik - tette hozzá.

rendőrség, rendszám

FOKOZOTT ELLENŐRZÉS

Rendszámvadászatot tart Budapesten a rendőrség

időpont:2008. június 12. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

A rendszám nélkül közlekedő autókat ellenőrzi a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert az utóbbi időben egyre több olyan jármű közlekedik, amelyről "leesett" a rendszám - közölte a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának osztályvezetője szerdán az MTI-vel. A helyszíni bírság 20 ezer forintig terjedhet, a szabálysértési bírság ennél magasabb is lehet. A rendőrség azt feltételezi, azért szaporodott meg az első rendszám nélkül közlekedő autók száma, hogy a járművezetők a rendszám levételével bújjanak ki a gyorshajtás és más, kiemelt szabálysértések büntetése alól - mondta az alezredes. Emlékeztetett arra, hogy a rendőrség május 1-je óta "élesben" alkalmazza az objektív felelősség elvét.

rendszám

VÁLTOZÁSOK?

Szlovákia miatt csökkenthetik a regisztrációs adót

időpont:2008. április 25. 09:31

szerző:Autoblog

címkék:

Kondorosi Ferenc, az "Új rend és szabadság" kormánybiztosa szerint a szlovák rendszámot életvitelszerűen használó autótulajdonosok száma még az ezret sem éri el, a növekvő tendenciát figyelembe véve azonban mégis kormányzati egyeztetés szükséges az ügy rendezésére. Kondorosi Ferenc az MTI-nek elmondta: ugyan még nem születtek tervek helyzet megoldására, hosszabb távon több megoldás is elképzelhető. Az egyeztetések kedden kezdődnek - tette hozzá. Folytatás a címre kattintva!