/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rudy Fugle zseniális stratégiai döntése is kellett a martinsville-i győzelemhez

2024. április 10. 12:27   |   Autoblog
címkék:  

A legutóbbi NASCAR futam történelmi győzelem volt a Hendrick Motorsport csapata számára, hiszen a 40. évfordulójukon tudtak nyerni, és a Martinsville Speedwayen történetük során először szereztek 1-2-3. helyezést.

William Byron szerezte meg a győzelmet a Cook Out 400-as futamon. Minden azonban a csapatfőnöke, Rudy Fugle stratégiai döntésén múlott, aki úgy döntött, hogy a verseny harmadik szakaszában, a zöld zászlós megálláskor mindenki más előtt korábban hívják ki versenyzőjüket a boxba.

A NASCAR-nak nyilatkozva a verseny után Fugle szerény maradt, és inkább a #24-es autó pilótájának tulajdonította a győzelmet, mint sem a saját stratégiai döntésének:

“Azt hiszem, mindannyian tudtuk, hogy mely körökben akarunk a boxba menni, és csapaként megbeszéltük ezt, és Williamnek egyszerűen nagyon sok tapadása volt, amikor kijött a boxból, így megelőzte az összes előtte lévő autót, szóval én ráfogtam, tudod, beszélhetünk itt a stratégiai döntésről, de a valóság az, hogy egy elég jó autóval kellett hozzá rendelkeznünk, és ezt William megtette, amikor a pályára hajtott, szóval nagyon-nagyon büszke vagyok rá.”.

Fugle idén a COTA-n és a Daytona 500-on is győzelemre vezette Byront, és arról beszélt, hogy ez a futamgyőzelem mennyire nagy dolog számára, a csapat és az egész Hendrick Motorsport számára, összehasonlítva a másik kettővel ebben a szezonban:

“Ez elég nagy dolog; erre még sokáig emlékezni fognak. Annyira hálás vagyok az összes alkalmazottunknak, hogy ilyen nagyszerű versenyautót adtak nekünk, és eljöttek, és elhozták a családjukat is, és 1500 emberrel együtt itt voltak a helyszínen, őrületes volt az a sok piros póló. Bárcsak Mr. és Mrs. Hendrick is itt lehetne, annyira büszke vagyok rájuk és annyira hálás vagyok nekik, ez egy nagyon büszke pillanat.”

Borítókép: nbcsports.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/