/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rugó és stabilizátor gyár épül Debrecenben

2017. február 05. 11:40   |   Autoblog
címkék:  

A német thyssenkrupp technológiai konszern, amely budapesti kompetencia-központjában „okos” elektromechanikus kormányrendszereket fejleszt, újabb autóipari gyárat létesít Magyarországon. Az új üzem építése még az idei év elején megkezdődik Debrecenben a beruházás helyszínéül szolgáló 100 000 négyzetméteres területen.

A vállalat a 2018-as évtől kezdődően évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort gyárt majd neves európai autógyárak számára. A beruházás összege közel 11 milliárd forint, amellyel 2020-ig a thyssenkrupp 250 új munkahelyet teremt Debrecenben.

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrész-szállítóinak. Tízből kilenc prémium osztályú autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei. A thyssenkrupp gépjármű szektorban elért árbevétele a 2015/2016 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott és a megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.

Magyarországon a thyssenkrupp elsősorban elektromechanikus kormányrendszereket fejlesztő kompetenciaközpontjáról ismert. Ma már világszerte több mint egymillió autó fut a Magyarországon fejlesztett technológiával. A több mint 500 fős magyar mérnökcsapat olyan jövőorientált fejlesztésekkel is foglalkozik, mint például a „steer by wire” vagy az önvezető autók rendszerei.

A thyssenkrupp az elmúlt év elején Jászfényszarun már közel 30 milliárd forint befektetéssel megkezdte egy új motor-és járműalkatrészeket előállító gyáregység építését, ahol 2018-tól kezdődően  elektromechanikus rásegítésű kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak majd. A thyssenkrupp rendelkezik továbbá egy alkatrészgyártó üzemmel Győrben, ahol a vállalat 2013 óta gyárt első és hátsó futóműveket az Audi számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/