/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rugó és stabilizátor gyár épül Debrecenben

2017. február 05. 11:40   |   Autoblog
címkék:  

A német thyssenkrupp technológiai konszern, amely budapesti kompetencia-központjában „okos” elektromechanikus kormányrendszereket fejleszt, újabb autóipari gyárat létesít Magyarországon. Az új üzem építése még az idei év elején megkezdődik Debrecenben a beruházás helyszínéül szolgáló 100 000 négyzetméteres területen.

A vállalat a 2018-as évtől kezdődően évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort gyárt majd neves európai autógyárak számára. A beruházás összege közel 11 milliárd forint, amellyel 2020-ig a thyssenkrupp 250 új munkahelyet teremt Debrecenben.

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrész-szállítóinak. Tízből kilenc prémium osztályú autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei. A thyssenkrupp gépjármű szektorban elért árbevétele a 2015/2016 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott és a megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.

Magyarországon a thyssenkrupp elsősorban elektromechanikus kormányrendszereket fejlesztő kompetenciaközpontjáról ismert. Ma már világszerte több mint egymillió autó fut a Magyarországon fejlesztett technológiával. A több mint 500 fős magyar mérnökcsapat olyan jövőorientált fejlesztésekkel is foglalkozik, mint például a „steer by wire” vagy az önvezető autók rendszerei.

A thyssenkrupp az elmúlt év elején Jászfényszarun már közel 30 milliárd forint befektetéssel megkezdte egy új motor-és járműalkatrészeket előállító gyáregység építését, ahol 2018-tól kezdődően  elektromechanikus rásegítésű kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak majd. A thyssenkrupp rendelkezik továbbá egy alkatrészgyártó üzemmel Győrben, ahol a vállalat 2013 óta gyárt első és hátsó futóműveket az Audi számára.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/