/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Škoda Octavia a legjobbak között

2013. március 11. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Már a 2013-as, szigorított követelményrendszerben vizsgázott le négy új autó az Euro NCAP törésteszt-sorozatán. A Renault ZOE villanyautó, a Škoda Octavia, a Toyota Auris és a Toyota RAV4 mind ötcsillagos minősítést szereztek, azonban az Octaviát négy Advanced díjjal is kitűntették egyes aktív biztonsági rendszerei miatt.

Az Euro NCAP tesztjei során a legmagasabb osztályzatokat az első ülésen helyet foglaló átfogó felnőtt-utasvédelméért adja. Az új Škoda Octavia az elérhető pontok 93 %-át szerezte meg ebben a kategóriában. Hasonló módon nagyon jó eredményeket ért el a gyermekbiztonság és gyalogosvédelem területén is (86, illetve 82%). Mindezeken túl az Octavia fejlett biztonsági segédrendszerei is nagyban hozzájárultak ötcsillagos eredményéhez. A Golf-rokonságnak bizony megvannak az előnyei.

Az autóban olyan aktív biztonsági segédrendszereket vannak, amelyek idáig a magasabb kategóriákba tartozó gépjárműveken találhattunk meg. Ezek közé tartozik többek között az Advanced díjjal jutalmazott „Front Assistant” vészfék-funkció (2013. májustól), a sávtartást segítő „Lane Assistant”, a másodlagos ütközések elkerülését szolgáló vészfék-asszisztens (Multi Collision Brake), a baleseti helyzetekben a járművet biztosító „Crew Protect Assistant” rendszer, valamint a „Driver Activity Assistant” fáradtságérzékelő funkció.

A ZOE modellel a Renault ismét igazolta, hogy passzív biztonság területén milyen nagy szakértelemre tett szert. A villanyautó 89 százalékot ért el felnőttutas-védelem, 80 százalékot gyermekvédelem és 66 százalékot gyalogosvédelem területén. Az asszisztens rendszerek kategóriájában a teljesítményét 85 százalékosra értékelték, ami remek eredmény. Mindez azt jelenti, hogy az elektromos hajtású ZOE pont olyan biztonságos jármű, mint az alapját adó, belső égésű motorral hajtott Clio. A ZOE egyik innovációja az utasok biztonsági öv alá bukását megakadályozó rendszer, amely frontális ütközésnél fordulhat elő.

A tesztelt négyesben két Toyota modell is bizonyított, mégpedig a vadonatúj Auris (92, 84, 68, 66%) és RAV4 szabadidő-autó (89. 82, 66, 66%). Mindketten megkapták a maximális 5 csillagot.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/