/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sportgúnyát húzott a legnagyobb Lexus terepjáró

2019. augusztus 12. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus LX a fényűzés terén éppúgy a műfaj élvonalába tartozik, mint terepalkalmasság szempontjából. Mostantól pedig azok számára is kedves lehet, akik a sportos hangulatú autókat kedvelik.

A Lexus legnagyobb szabadidőjárműve, az LX 1996-os piacra lépése óta számít etalonnak a luxusterepjárók mezőnyében. Robusztus mechanikus összkerékhajtása, zárható differenciálművei, elektronikus segédrendszerei, 546 Nm-es szívómotorja és 3,5 tonnás vontatóképessége kiemelkedő terepképességekkel ruházza fel.

Egy dolog nem igazán volt az LX 570: sportos. Hiába a 383 lóerős, 5,7 literes benzinmotor vagy a 220 km/h végsebesség, stílusában mindig is a klasszikus eleganciát részesítette előnyben a modell.

Ezen változtat most a Lexus észak-amerikai képviselete: átfogó sportcsomagot ajánlanak az LX három üléssoros kiviteleihez. Kívülről egyedi sportos hűtőmaszk és orrkialakítás, a hátsó lökhárítóban kialakított diffúzor, valamint krómdíszítésű, fényezett külső visszapillantó tükrök adják meg az alaphangot.

A belső térben félanilines bőrülések várják az utasokat fekete, bordó vagy fehér színben, a tetőkárpitozás magától értetődően fekete. Eredeti küldetéséről természetesen most sem feledkezett meg az LX, ezért a Sport csomag magában foglalja a Luxus csomagot is. Klimatizált első és hátsó ülések, négyzónás légkondicionáló, valamint az ajtókban elhelyezett talajmegvilágító lámpák biztosítanak tökéletesen személyre szabható környezetet minden utas számára.

A kerekek 21 colos, tízküllős darabok, a zenei élményről a felsőkategóriás Mark Levinson surround audiorendszer gondoskodik 19 hangszóróval. A kormány fa karimája fűthető, a vezetőt head-up kijelző tájékoztatja, a mobiltelefonokat pedig vezeték nélküli töltő várja. A biztonsági csomag is teljes körű.

Habár a Lexus LX-et az Egyesült Államokon kívül a világ számos piacán forgalmazzák, a Közel-Kelettől kezdve Oroszországon át Ausztráliáig, a Sport csomag egyelőre csak az észak-amerikai és később talán a közel-keleti vevők számára lesz elérhető; a csomag felára nem egészen 8000 dollár (2,3 millió forint).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/