/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata

2016. február 24. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-AMG az új C 43 4MATIC Coupé modellel bővítette a C-osztály kínálatát. A modellben 367 lóerős 3 literes V6-os biturbó benzinmotor dohog, amihez 9-fokozatú automataváltót kapcsoltak. A 4MATIC összkerékhajtás és az áthangolt futómű optimális alapot biztosít a lenyűgöző menetdinamikához.

A C 43 4MATIC Coupé nem csupán egy új tagnak számít a C-osztály családjában, hanem az idei évben egy teljes sor 43-as modell piacra kerülését vezeti fel, melyek magukban hordozzák az AMG géneket, akárcsak a GT sportkupé vagy a 63-as modellek. A 3 literes V6-os biturbó motor 367 lóerőt képes leadni (5500-6000/perc között), maximális forgatónyomatéka pedig 520 Nm (2000-4200/perc között). A 0-100 km/órás sprintet így az autó mindössze 4,7 másodperc alatt képes teljesíteni, végsebességét pedig az elektronika korlátozza le 250 km/óránál. A vezetési élményt tovább fokozza az áttervezett első futómű és a nagyon pontos kormánymű is.

Az új V6-os biturbó motor a Mercedes-Benz BlueDIRECT motorcsaládjának tagja, azonban az AMG mérnökei az erőforrás átalakításával a magasabb teljesítmény és a forgatónyomaték elérése mellett az erőforrás dinamikáját is AMG-s színvonalra emelték. A 9G-TRONIC automataváltót is kimondottan a Mercedes-AMG C 43 4MATIC modellhez fejlesztették, és az egyedi programozásnak köszönhetően a kapcsolási idők lényegesen lerövidültek. Az egyszerre akár több fokozattal történő visszaváltás jobb rugalmasságot tesz lehetővé, a gázfröccs-funkció pedig „Sport“ és „Sport Plus“ módban a visszaváltások során fokozza az élményt.

Egy, a középkonzolon elhelyezett kapcsolóval választható ki a manuális üzemmód, amikor a kormány mögötti kapcsolófülekkel történhet a fokozatválasztás. Ilyenkor a vezérlés a leszabályozási fordulatszám elérésekor sem kapcsol fel automatikusan magasabb fokozatba.

A Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé szériafelszereltségének részét képezi az AMG Ride Control sportfutómű, mely a magas szintű menetdinamika és a kiváló komfort optimális elegyét nyújtja. Az átdolgozott első és hátsó futómű révén fontos mechanikus módosítások jellemzik a modellt, így még pontosabb, feszesebb és agilisabb lett az autó. Mérséklődött a karosszéria mozgása, jobb lett a tapadás és a keresztirányú dinamika, határhelyzetben pedig semlegesebb viselkedést tapasztalhatunk.

A középkonzolon lévő gombbal három futómű-hangolási fokozat közül választhatunk. Mind „Comfort“, mind „Sport“, mind pedig „Sport Plus“ állásban az adott igényeknek megfelelően, automatikusan változtatja az adaptív rendszer a csillapítást.

Az öt AMG menetprogram révén a C 43 4MATIC Coupé karaktere egyetlen ujjmozdulattal személyre szabható. Az „Eco“, „Comfort“, „Sport“, „Sport Plus“ és „Individual“ programok spektruma a hatékonytól kezdve a kényemesen keresztül egészen a rendkívül sportosig terjed. A rendszer többek között a motor, a váltó, a futómű és a kormánymű beállításait befolyásolja.

Különösen „Sport Plus“ programban élhető át az AMG modellekre jellemző élmény, mely a lenyűgöző menetdinamika mellett a hangélményre is vonatkozik. A hatékonyság fokozásáról „Eco“ programban a Start/Stop rendszer mellett a vitorlázás funkció is gondoskodik: amennyiben a sofőr 60-160 km/h-s sebesség között leveszi a lábát a gázpedálról, a vezérlés szétkapcsolja a motort a hajtáslánctól, a fordulatszám alapjáratra csökken, és az autó hosszan kigurul, csökkentve a fogyasztást.

A Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé-t látva már első pillantásra egyértelművé válik, hogy az AMG modellcsaládhoz tartozik. Az AMG formajegyek többek között a sportos első és hátsó lökhárítókban, az egyedi hűtőrácsban, a méretes légbeömlőkben, valamint a hátsó szoknya diffúzorjában köszönnek vissza. Az egyedi kipufogóvégződések is a modell különlegességét fokozzák. Az összképet az ötküllős, feketére fényezett AMG könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé, amelyeken elöl 225/45 R18, hátul pedig 245/40 R18 méretű abroncsok feszülnek. Opcionálisan több 19 colos kerékszett is a vásárlók rendelkezésére áll.

A Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé belső tere hangsúlyosan sportos kialakítást kapott, amit számos egyedi részletmegoldás bizonyít. Például a vörös színű kontrasztvarrással ellátott, lecsapott alsó karimájú többfunkciós bőrkormány, vagy a még nagyobb oldaltartással ellátott sportülések, amelyek magasabb tempó esetén is biztos tartást garantálnak. A szériafelszerelés részét képező Artico műbőr / Dinamica mikroszálas kombinációjú kárpitozás, valamint a műbőrrel borított műszerfal sportos hangulatról gondoskodik, amit tovább fokoznak a vörös kontrasztvarrások és biztonági övek. Az összképet világos, szálcsiszolt alumínium díszítőbetétek teszik teljessé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/