/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szentgotthárdi motor a Saturn Astrákba

2007. december 07. 11:31   |   Autoblog
címkék:  

Új motorok sorozatgyártása kezdődött a GM szentgotthárdi üzemében, az erőforrások az Egyesült Államokban kerülnek piacra.

Szentgotthárdon, a General Motors Powertrain Magyarország Kft. gyárában megkezdődött azoknak az 1,8 literes Ecotec DOHC négyhengeres motoroknak a sorozatgyártása, melyeket az Egyesült Államokban Saturn Astra márkanéven piacra kerülő autókba szerelnek majd.

Az új motorokból a tervek szerint évi 50-60 ezer darab készül majd. Az 1,8 literes Ecotec DOHC négyhengeres motor az üzemanyag-hatékonyság optimalizálása céljából változó szelepvezérlésű, csúcsteljesítménye 138 LE (103 kW) 6300-as fordulatszámon, legnagyobb  nyomatéka 170 Nm 3800-as fordulatnál. A hagyományos motoroktól eltérően, ahol a főtengely és a vezérműtengely mechanikusan egy szíjjal, vagy lánccal kapcsolódik egy fix főtengely-szögnél, az 1,8 literes Ecotec motor lehetővé teszi, hogy a szívó-, és kipufogó oldali vezérműtengely elmozduljon a főtengely helyzetétől függetlenül. A kettős vezérműtengely-állíthatóság előnye, hogy magasabb teljesítményt és nyomatékot ad széles sebességtartományban azáltal, hogy a hengerfeltöltést optimalizálja. 

(forrás: mti)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/