/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Színre lépett a Ford új áruszállítója

2018. szeptember 18. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A Ford a hannoveri IAA Haszongépjármű Szakkiállításra időzítette az eddigi legintelligensebb és legtermelékenyebb Transit világpremierjét, reflektorfénybe állítva az új 2 tonnás Transit modellt. A megnövelt rakodókapacitású és felfrissített hajtásláncokkal felszerelt új Transitban jelenik meg a szegmens legelső mild hibrid hajtása. Az új Transit 2019 közepétől kapható az európai piacokon.

Az új Transit a most kifutó modell sikerére épít, ami nemcsak Európában, hanem Észak-Amerikában is saját szegmense legkelendőbb járműve lett. Az európai sikertörténet 2018-ban is folytatódik, hiszen idén augusztusig 67 000 darab kelt el az autóból, vagyis 14 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Ford továbbfejlesztette modern 2,0 literes EcoBlue dízelmotorját, ami a valós mérési ciklusokban rögzített Ford adatbázis szerint akár 7 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Az üzemanyag-befecskendező rendszer nagyobb, 2200 bar nyomása segíti a hatékonyabb égést. A motor belső súrlódását az új acéldugattyúk vékonyabb palástja mérsékli. A változó átfolyású olajszivattyú a mindenkori igényhez igazítja az olaj adagolását, csökkentve ezzel a motor fölösleges terhelését.

Szintén a fogyasztást javítja a 2 tonnás Transitban most először bevezetett elektromos kormányrásegítés is, akárcsak az átfogó tömegcsökkentés, az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok alkalmazása és az aerodinamikai fejlesztések. Az Auto Start-Stop technológia továbbra is alapáras a teljes modellkínálatban. Az autó vezetőjének a Takarékos Üzemmód is rendelkezésére áll, ami GPS helymeghatározás alapján előre jelzi, hogyan érhető el a legkedvezőbb fogyasztás a Transit előtt álló útszakaszon.

A 105, 130 és 170 lóerős motorkínálat most egy új, 185 lóerős változattal bővül, ami ráadásul bőséges, 415 Nm-es forgatónyomatékot is kínál. Mindegyik motorváltozatban új, áttervezett turbótöltő biztosít egyenletesebb forgatónyomatékot, méghozzá az eddiginél szélesebb fordulatszám-tartományban. 2020 tavaszától a hátsókerék-hajtású Transit modellekhez a vásárlók a standard hatfokozatú manuális sebességváltó mellett a Ford új, 10-fokozatú automata sebességváltóját is megrendelhetik.

A haszongépjárművek üzemeltetői számára még alacsonyabb üzemanyag-költségeket kínál az új Ford Transit első- és hátsókerék-hajtású változataiban bevezetett, innovatív dízel-mHEV technológia, ami a WLTP-mérések szerint körülbelül további 3 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményez. Ez a megtakarítás bizonyos közlekedés helyzetekben – például a gyakran megtorpanó-elinduló, araszoló nagyvárosi forgalomban – akár 8 százalék is lehet, ami további előnyt jelent a városi szállításokra szakosodott üzletek számára.

A rendszerben a szokásos generátort egy szíjhajtású indítómotor/generátor helyettesíti. Ez az egység alakítja át a jármű lassításakor keletkező mozgási energiát elektromos árammá, amit egy 48 voltos, léghűtésű lítium-ion akkumulátor tárol. Az így visszanyert energia felhasználható a belsőégésű motor forgatónyomatékának kiegészítésére normál haladáskor vagy gyorsításkor, emellett pedig a jármű külső elektromos berendezéseinek működtetésére is hasznosítható.

Hasznos terhelhetőség szempontjából az új Ford Transit a kategória legjobbjai közé tartozik. Ez annak is köszönhető, hogy a Ford mérnökei átfogó tömegcsökkentési programot indítottak, ami az autó minden részét érintette, és ezzel sikerült fokozni a Transit szállító kapacitását. Az autó új, alumínium motorházfedelet és változó falvastagságú acél keréktárcsákat kapott, a kipufogódob pedig az eddigi kettős szerkezet helyett ezentúl egyetlen darabból áll. A raktérelválasztó falnál az acélt könnyű és erős kompozit anyaggal váltották ki. A ki- és berakodást az új motoros mozgatású oldalajtó könnyíti meg.

A Transit fejlett technológiái közt a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer is szerepel, amit a vezető egyszerű hangutasításokkal, vagy a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is használható 8 colos érintőképernyőn keresztül kezelhet. A kínálat része a Ford MyKey rendszere is, aminek segítségével a flottamenedzserek előre beprogramozhatják az indítókulcsot, korlátozva az autó sebességét és a rádió hangerejét, illetve megakadályozva az aktív biztonsági rendszerek kikapcsolását.

A Transit kifinomult és személyautós vezethetőségét még magasabb szintre emeli az elektromos szervokormány bevezetése, amivel könnyebb parkolni és manőverezni. A Transitban most először érhetők el a választható beállítások is: az Eco üzemmód, a Csúszós Út üzemmód, a négykerék-hajtású modellekhez kifejlesztett Sár/Nyomvályú üzemmód, valamint a Vontatás üzemmód. Az autóhoz olyan vezetéstámogató technológiák érhetők el, mint az aktív parkolóasszisztens, a sávtartó asszisztens, az utánfutó funkcióval kiegészített holttérfigyelő rendszer, az intelligens adaptív sebességtartó automatika, valamint a gyalogosészleléssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, ami immár éjszaka is felismeri a gyalogosokat.

Zsúfolt ipari vagy városi környezetben a széles látószögű első és hátsó kamera segíti a vezetőt, a parkolóhely elhagyásában a kiállássegítő rendszer segít, tolatáskor pedig a keresztirányú forgalomfigyelő nyújt segítséget.

A Ford Transit új külső megjelenését magasabbra húzott, határozottabb, három díszléces hűtőrács és áttervezett alsó orr-rész határozza meg. Az első karosszériaelemek és a lökhárító átformálásával javult az aerodinamika, és az első traktus felületei könnyebben tisztíthatók. A magasabb felszereltségű modellek erős bi-xenon fényszórója és új LED nappali menetfénye a Transit-család jellegzetes arculatát sugallja.

Akárcsak a legújabb Transit Custom modellben, itt is teljesen átalakult az utastér formavilága, így a kabin még stílusosabbá, praktikusabbá és kényelmesebbé vált. Az új műszerfalpanel praktikus újdonságai révén a vezető mobil irodaként használhatja az autót; ezt szolgálja többek közt a műszerfal tetején kialakított három, nyitott tetejű tárolórekesz, vagy az új dokkoló rekesz, amelyben a vezető nemcsak mobiltelefonját, hanem nagyobb méretű tabletjét is tárolhatja és töltheti.

Az utasteret mutatós és strapabíró anyagok burkolják; ezek közt új üléskárpit is található, amit a Ford a legkeményebb koptatási próbáknak vetett alá. A komfortérzetről megújult ülések gondoskodnak, amelyek párnázatát új formázással alakították ki, hogy jobban megtámasszák a testet.

Mivel egyre több az olyan vásárló, akiknek szolgáltatásaihoz magasabb felszereltségű autó kell, a Ford egy új Limited modellváltozatot is bevezet a kínálatban. Ahogy a kifutó modell esetében, a vevők most is rengeteg – több mint 450 féle – változat közül választhatnak, beleértve az elsőkerék-, a hátsókerék- és az összkerékhajtást, és persze a teljes körű felépítmény-kínálatot, amelyben a nemrégiben bevezetett, alacsony platómagasságú fülkés alvázkivitel is szerepel.

Az új Ford Transit a törökországi Kocaeliben készül a Transit Custom modellel együtt. A Ford tavaly jelentette be, hogy a török Ford Otosan vegyesvállalat gyártási kapacitását egy 52 millió dolláros beruházás révén 40 000 darabbal, évi 330 000 darabra növeli.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/