/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperluxus Jaguarok Genfben

2008. február 20. 15:31   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon lesz látható az új XKR és XJ Portfolio, melyek szépségükkel és teljesítményükkel ezúttal is lenyűgöznek minket.


A Portfolio név először 2005-ben tűnt fel a Jaguarnál, azóta a szuper-luxus livitelű, nagyon gazdag felszereltségű, korlátozott példányszámú modelleket jelöli. A Genfi Autószalonon lesz látható az új XKR és XJ Portfolio, melyek szépségükkel és teljesítményükkel ezúttal is lenyűgöznek minket. A 420 lóerős XKR kupé és kabrió júniustól, míg a 400 lovas XJ limuzin nyártól lesz megvásárolható.



A Jaguar XKR Portfolio alumínium karosszériáját 420 lóerős feltöltött 4,2 literes V8-as erőforrás mozgatja, melyhez egy kormányról is kapcsolható, hatfokozatú szekvenciális váltót társítottak. A jármű kívülről mindenekelőtt az egyedi szürke metálfényezéséről, mart alumínium hűtőrácsáról és beömlőiről, továbbá egyedi 20 colos, piros kupakos Selena alufelnijeiről ismerhető fel. A kabrió változat sötétszürke és fekete motorháztetővel is kérhető. A felnik mögött óriási, 400 mm-es Alcon R Performance féktárcsák és 6-dugattyús nyergek feszítenek (hátul 350 mm-es tárcsák és 4-dugattyús nyergek vannak).



Az utastérben puha, kontrasztos varrású, gazdag bőrkárpitozás fogad, mellyel az elektromosan állítható sportüléseket, a műszerfalat, a középkonzolt, az ajtópaneleket és a kormánykereket is beburkolták. A plafont drága Alcantarával vonták be. Fekete vagy elefáncsont színű kárpit választható, kontrasztos varrással, hozzá illő tölgyfabetéttel vagy alumínium dekorációval. A váltókart ugyanígy a vevő kérheti bőrös vagy alumínium kivitelben. Az 525 wattos, Pro Logic II-es hifirendszer is exkluzív, hiszen a Bowers & Wilkins külön ehhez a típushoz tervezett kevlár/alumínium hangszóróin át szólal meg.



A Jaguar XJ Portfolio új kiadásával is a márciusi Genfi Autószalonon fogunk először találkozni. Az 5,2 méter hosszú luxuslimuzin 420 lóerős kompresszoros V8-as erőforrással és aktív légrugózással rendelkezik, speciális fekete vagy arany színben rendelhető. 20 hüvelykes felnijeit szintén piros Jaguar Heritage kupak díszíti, oldalsó légbeömlői mart alumíniumból készültek, tükörházai krómozottak, csomagtér-tetején pedig a Portfolio felirat olvasható.



Belül a különleges finomságú navy blue (tengerkék) és pezsgő színű bőrkárpitozás kombinációja teremt a luxus yachtokra jellemző hangulatot, melyet sötét tölgyfa betétek egészítenek ki. A plafon természetesen Alcantara bőr, a szőnyegek szegélye kontrasztos színű bőr, az ajtópanelek dupla varrásúak, a küszöbök pedig a Portfolio feliratot viselik. A fedélzeten olyan extrák találhatók meg, mint a fűtött és szellőztetett első ülések, a 7 colos érintőképernyő, a Jaguar prémium audiorendszer, a négyzónás klíma, a Bluetooth kihangosító akár 5 telefonra, az adaptív sebességtartó automatika és a hátsó multimédiás szórakoztató rendszer DVD lejátszóval és fejtámlákba épített monitorokkal.


Mindkét limitált példányszámú modell már rendelhető a Jaguar kereskedőknél.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/