/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tavaszal jön a Ford C-MAX

2006. december 06. 11:11   |   Autoblog
címkék:  

Az új Ford C-MAX a nemrég 2007-es Év Autójává választott S-MAX mellett sorakozik fel, mint stílusos, sportos, többcélú autó.


A Ford valamennyi autótípusára jellemző a kiváló vezethetőség és az új Ford C-MAX éppúgy nem kivétel ez alól, mint nagyobb testvére, az S-MAX. Bolognában látható egy komplett optikai tuningkészlet is, amely még jobban érvényre juttatja a kompakt, ötüléses többcélú autó – ahogy a Ford elnevezte: Multi Activity Vehicle – MAV – sportos jellegét. A MAX-sorozatú Ford típusok variálhatók, kényelmesek és nagy férőhelyet kínálnak, ugyanakkor nagy öröm vezetni őket. A Ford arra törekszik, hogy olyan egyterűket kínáljon, melyeket sokkal inkább megkívánnak, semmint racionális döntés alapján vesznek meg az emberek. Ilyen az ötüléses C-MAX, az 5+2 üléses S-

MAX, de még a hétszemélyes Galaxy MPV is.

A Ford C-MAX áttervezett eleje a már említett “kinetikus design” jegyében készült, és tökéletesen illik a Ford modellcsaládba. A Bolognában kiállított “Tengerszürke” példány nagy légbeömlőket kapott, de fontos stíluselem a fordított trapéz alakú alsó hűtőmaszk is. Az egyrészes, szépen formált lökhárítóban függőleges ködlámpákat helyeztek el, amelyek az új fényszórókkal és a motorháztetővel együtt önálló, sportos megjelenést adnak.


A gázkisüléses fényszórók mellett “fénycsíkok” helyettesítik a hagyományos helyzetjelzőt: világoskéken fluoreszkáló csövek követik a lámpatest alakját, és rajzolják ki az autó lejtős körvonalát. Hátul a letisztult grafikájú LED-es lámpa teremt korszerű hatást. Mind az első, mind a hátsó lökhárító alacsonyabb és teltebb lett, izmosabbnak mutatva az autót. A kiállítási darabon hátsó diffúzor, 18 colos alufelni és kékes üvegezés erősíti e hatást.

A C-MAX megőrizte a flexibilis ülésrendszert, új viszont az igényesebb anyagokból készült műszerfal, középkonzol és ajtóborítás. Az átrajzolt műszerek háttérvilágítása meleg vörös színű lett. A középkonzol szervesen illeszkedik a műszerfalhoz. Sok rakodóhely mellett van rajta csatlakozó is a külső zeneforrásokhoz, például MP3 lejátszóhoz.

A Z-alakú kézifék-kar helyet takarít meg és nagyon mutatós.

Új belső színek, új formájú és anyagú ülések, valamint bőséges rakodóhelyek teszik stílusossá, kényelmessé és praktikussá az utasteret. Lehet majd panorámatetőt is rendelni, amelynek “Solar Reflect” bevonata megóv a túl erős napsugárzástól.

A Focus C-MAX-ból 2003 óta több mint 470 ezer darab készült. Az új modell részletes leírása és adatai a bemutató előtt, 2007 tavaszán kerülnek nyilvánosságra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/