/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Téli vagy négyévszakos abroncs? A lényeg a téli minősítés

2018. november 12. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Az időjárás, az útviszonyok, a vezetési stílus különböző abroncsok használatát indokolhatja. Lényeg, hogy a biztonság érdekében télre olyan abroncsot válasszunk, amely rendelkezik téli minősítéssel.

symbole_3pmsf

Az oldalfalon látható három hegycsúcs, hópihe jelölés garantálja, hogy egy abroncs megfelel az ISO szabvány szerinti tesznek, tehát biztonságosan használható télen. Az idén szigorított német jogszabályok is az ilyen jelzéssel rendelkező abroncsok használatát teszik kötelezővé.

A Michelin kínálatában több három hegycsúcs, hópihe jelöléssel rendelkező abroncs is található. Azt, hogy új generációs négyévszakos abroncs, vagy téli abroncs használatát ajánlja a gyártó, elsősorban attól függ, hogy döntően milyen körülmények között autózik valaki télen.

pn002867

Aki csak időnként találkozik zordabb útviszonyokkal, annak tökéletes választás lehet a Michelin CrossClimate+ abroncs, a négyévszakosság minden előnyével együtt. Biztonságos egész évben, ráadásul a tárolással, szezonális cserével sem kell bajlódni. Nem okoz gondot az enyhe késő őszi időjárás, vagy a tavaszi havazás sem.

Aki viszont döntően kifejezetten télies útviszonyok között autózik, gyakran vezet hegyek között, vagy le nem takarított utakon közlekedik, annak a téli abroncs használata javasolt. A gyártó idei újdonsága a Michelin Alpin6-os abroncs kiváló menettulajdonságokkal rendelkezik, melyeket hosszú élettartama alatt, a kopás által megnyíló csatornák garantálnak.

MICHELIN_Alpin (1)

A technológiai újítások előnyei és a maximális teljesítmény akkor hozható ki ezekből a prémium abroncsokból, ha néhány tanácsot szem előtt tartunk. Érdemes az évszakhoz, vezetési körülményekhez és stílushoz illő, az autógyártó által javasolt méretű abroncsot választani. Emellett fontos a szezononkénti átpozicionálás, a megfelelő tárolás, valamint a légnyomás rendszeres ellenőrzése és beállítása is. Hosszabb utak előtt és havonta legalább egyszer érdemes ellenőrizni. Minden autón megtalálható a kesztyűtartóban, a tanksapkán vagy a B oszlopon a javasolt légnyomás üres és terhelt mértéke egyaránt.

A fenti tanácsok betartásával növelhető az élettartam, ezáltal csökken a kilométerköltség és a környezeti terhelés, a fenntarthatóság pedig mind a gyártó, mind a felhasználó hosszú távú érdeke.

További részletekért kattintson ide!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

csaba
2018-11-13 - 08:36

A 4 évszakos a lehető legszarabb választás.Nyáron nagy melegben,esőben instabil,télen csúszik.


*/