/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Teljesen átdolgozza infotainment rendszereit a Toyota-csoport

2022. április 26. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Napjainkban a digitális szolgáltatások minőségén áll vagy bukik az autók sikere. A Toyota és a Lexus ezért radikálisan átdolgozta fedélzeti szórakoztató- és tájékoztatórendszerét, és azokat rövid időn belül szinte a teljes termékpalettán bevezeti.

A világ meghatározó ügyfél-elégedettségi felmérései évek óta ugyanazt mutatják: az autóvásárlók számára napjainkban mindennél fontosabb a fedélzeti infotainment rendszer minősége, a legtöbb autógyártó azonban képtelen megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Felismerve, hogy a hagyományos autóipari megoldások nem képesek lépést tartani az új generációs követelményekkel, a Toyota úgy döntött, teljesen új alapokra helyezi járműveinek szórakoztató- és tájékoztató rendszereit, és az innovatív technológiát a lehető legrövidebb időn belül bevezeti.

Az első modellek máris megkapták ezt az új generációs technológiát: a 2022-es modellévi Toyota Tundra után a szintén új generációs Lexus NX is ezt a rendszert alkalmazza, ahogy a most piacra lépő bZ4X elektromos crossoverben is ez az új rendszer fogadja az ügyfeleket. A Toyota tájékoztatása szerint három éven belül 20 típusban jelenik meg az új technológia.

Az új generációs rendszer leegyszerűsített menüstruktúrájával és kifinomult megjelenésével ösztönös felhasználói élményt, gyorsan kiismerhető kezelhetőséget ígér. A továbbiakban pedig a vezeték nélküli szoftverfrissítés (OTA) jóvoltából folyamatosan, gyakorlatilag valós időben finomíthatók a meglévő funkciók, illetve vezethetők be vadonatúj szolgáltatások. Ehhez a rendszerhez kapcsolódóan a hagyományos indítókulcs is feleslegessé válik majd a Toyota és Lexus gépkocsikban: helyette saját mobiltelefonjával nyithatja és zárhatja autóját a felhasználó. Az új rendszer a jármű helyett egy felhő alapú adatbázisban tárolhatja a felhasználói beállításokat, a kedvenc rádiócsatornáktól kezdve az ülések pozíciójáig, így autócsere (vagy autóbérlés) esetén nem kell ismételten bajlódni a paraméterek személyre szabásával.

Ehhez kapcsolódóan a Toyota és Lexus gépkocsik a Mapbox szolgáltatásait alkalmazva emelik új szintre a fedélzeti navigációs rendszerek funkcionalitását és ügyfélbarát jellegét. A Mapbox térképadatbázist kifejezetten a Toyota-csoport új generációs multimédiás rendszereinek adottságaihoz optimalizálták. Magától értetődően ez az alrendszer is támogatja a vezeték nélküli szoftverfrissítést, így a felhasználók mindig a létező legújabb generációs navigációs megoldás előnyeit élvezhetik, pontosan úgy, mintha okostelefonjukat használnák navigálásra.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/