/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Teljesen átdolgozza infotainment rendszereit a Toyota-csoport

2022. április 26. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Napjainkban a digitális szolgáltatások minőségén áll vagy bukik az autók sikere. A Toyota és a Lexus ezért radikálisan átdolgozta fedélzeti szórakoztató- és tájékoztatórendszerét, és azokat rövid időn belül szinte a teljes termékpalettán bevezeti.

A világ meghatározó ügyfél-elégedettségi felmérései évek óta ugyanazt mutatják: az autóvásárlók számára napjainkban mindennél fontosabb a fedélzeti infotainment rendszer minősége, a legtöbb autógyártó azonban képtelen megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Felismerve, hogy a hagyományos autóipari megoldások nem képesek lépést tartani az új generációs követelményekkel, a Toyota úgy döntött, teljesen új alapokra helyezi járműveinek szórakoztató- és tájékoztató rendszereit, és az innovatív technológiát a lehető legrövidebb időn belül bevezeti.

Az első modellek máris megkapták ezt az új generációs technológiát: a 2022-es modellévi Toyota Tundra után a szintén új generációs Lexus NX is ezt a rendszert alkalmazza, ahogy a most piacra lépő bZ4X elektromos crossoverben is ez az új rendszer fogadja az ügyfeleket. A Toyota tájékoztatása szerint három éven belül 20 típusban jelenik meg az új technológia.

Az új generációs rendszer leegyszerűsített menüstruktúrájával és kifinomult megjelenésével ösztönös felhasználói élményt, gyorsan kiismerhető kezelhetőséget ígér. A továbbiakban pedig a vezeték nélküli szoftverfrissítés (OTA) jóvoltából folyamatosan, gyakorlatilag valós időben finomíthatók a meglévő funkciók, illetve vezethetők be vadonatúj szolgáltatások. Ehhez a rendszerhez kapcsolódóan a hagyományos indítókulcs is feleslegessé válik majd a Toyota és Lexus gépkocsikban: helyette saját mobiltelefonjával nyithatja és zárhatja autóját a felhasználó. Az új rendszer a jármű helyett egy felhő alapú adatbázisban tárolhatja a felhasználói beállításokat, a kedvenc rádiócsatornáktól kezdve az ülések pozíciójáig, így autócsere (vagy autóbérlés) esetén nem kell ismételten bajlódni a paraméterek személyre szabásával.

Ehhez kapcsolódóan a Toyota és Lexus gépkocsik a Mapbox szolgáltatásait alkalmazva emelik új szintre a fedélzeti navigációs rendszerek funkcionalitását és ügyfélbarát jellegét. A Mapbox térképadatbázist kifejezetten a Toyota-csoport új generációs multimédiás rendszereinek adottságaihoz optimalizálták. Magától értetődően ez az alrendszer is támogatja a vezeték nélküli szoftverfrissítést, így a felhasználók mindig a létező legújabb generációs navigációs megoldás előnyeit élvezhetik, pontosan úgy, mintha okostelefonjukat használnák navigálásra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/