/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Továbbra is Suzukiból fogy a legtöbb idehaza

2020. december 16. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

11,33 százalékos piaci részesedéssel, 13 064 darab regisztrált új személygépjárművel a Magyar Suzuki Zrt. egy hónappal az év vége előtt vezeti a 2020-as hazai újautó-értékesítést. A márka, elsősorban a Vitara és SX4 S-CROSS modelleknek köszönhetően négy éve uralja a hazai eladásokat.

2020 novemberében 2276 darab új Suzukit helyeztek forgalomba, ez közel kétszerese a második helyezett márka regisztrált darabszámának. Ezzel a mennyiséggel a Magyar Suzuki több mint 17 százalékos piaci részesedést ért el, így éves összesítésben is az első helyen áll.

Továbbra is az Esztergomban készülő Vitara bizonyul a magyar újautó-vásárlók kedvencének, amelyből 6178 darab került forgalomba 2020. január 1-je és november 30-a között. A teljes személyautó-piac TOP 3 modellje között a második helyet foglalja el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-CROSS. A modellből csaknem 5000 darabot helyeztek forgalomba november végéig Magyarországon.

A Suzuki Csoport fenntartható autózási törekvéseivel összhangban a Magyar Suzuki 2019 decemberében megkezdte a lágy hibrid járművek sorozatgyártását Esztergomban. Az idei gyártás több mint 65 százaléka már lágy hibrid gépjármű volt.

Két új import modell értékesítése is megkezdődik Európában. A hálózatról tölthető hibrid SUV, az Across forgalmazása november első felében előértékesítés formájában indult el, a hibrid Swace modellek eladásai pedig várhatóan jövő januárban kezdődnek. A nem Esztergomban készült, de Magyarországon is forgalmazott Suzuki típusok közül a Swiftből több mint 1200 darab, Ignisből pedig közel 600 darab került forgalomba idén november végéig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/