/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Turbót szerel tereprakétájára az Ariel

2015. október 21. 10:58   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Ariel a sikeres Atom után előállt az ugyancsak könnyűszerkezetes, de terepre szánt Nomaddal, melybe először egy 2.4 literes szívó Honda motort rakott. Mostantól azonban már turbót is lehet az egységhez kérni, így 290 lóerővel lehet támadni a földutakat.

Az Ariel a minap jelentette be, hogy az Atom piszkos testvérét is elérhetővé teszi turbófeltöltővel, így a tulajdonosok igazi ámokfutásba kezdhetnek a domboldalakon.

A Nomad első ízben egy 2.4 literes Honda motort kapott. A szívó négyhengeres teljesítménye 235 lóerő volt, ezt tornázták fel 290 paripára, amely mellé 340 Nm csúcsnyomaték társul. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez mennyit javít az amúgy sem gyenge 2,4 másodperces százas sprinten és a 201 km/órás végsebességen, de könnyen lehet, hogy akár három szekundum alá szorul a gyorsulás.

Ha a nyers menetteljesítményeket nem is, a turbós modell árát már tudjuk. Míg a sima változat 30 ezer fontról (12,7 millió forintról) indul, addig a feltöltős kiadás 6000 fonttal többe (mintegy 15,23 millió forintba) fáj. Jó hír, hogy akik már leadták a 9-12 hónapos várakozási idővel számolható rendelésüket, még módosíthatják igényüket a fürgébb változatra.

A Nomad egyébként még csak néhány hónapja kapható, ez idő alatt pedig egyelőre két tulajdonos kapta meg négykerekűjét, másik kettő a közeljövőben fogja átvenni a guruló szöcskét, amelyből maximum 60 darabot lehet képes előállítani a gyártó évente.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/