/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új DS Citroën Kínának

2013. december 19. 20:35   |   Autoblog
címkék:  

Új prémium limuzint vezet be a kínai piacra a Citroën. A DS 5LS remekül ötvözi a tágas belső teret a DS sajátjának számító kifinomultsággal és egyedi karakterrel. Az autó Kínában, a shenzeni üzemben készül majd, ami egyértelmű jele annak, hogy a márka tovább erősíti jelenlétét az ázsiai országban. A modell forgalmazása 2014 márciusában kezdődik meg Kínában.

A 4,7 méteres hossz, az 1,5 méteres magasság és az 1,84 méteres szélesség formás vonalak kialakítását tette lehetővé, és nagyon tágas belső teret sejtet.

A DS 5LS orr-részén az új DS arculatot látjuk, amelyet a Numéro 9 és a Wild Rubis tanulmányautók ihlettek. Legjellegzetesebb eleme a plasztikus hűtőrács, fantázianevén a „DS Wings”, amely két oldalán krómszárnyakkal csatlakozik a fényszórókhoz. A hűtőrács maga is DS-emblémákból áll. A LED-es nappali fények bumerángot formáznak, ettől lesz igazán különleges a DS 5LS tekintete.

Az autó oldalán a szélvédőtől a csomagtartóig húzódó krómcsík „azonosítja” a DS család új tagját, egyben eleganciát kölcsönöz. Ráadásul a krómdíszítés úgy szeli ketté a C-oszlopot, hogy a vonal finoman kirajzolja azt a „cápauszonyt”, amelyet már más DS-modellekről is ismerünk. Az autó hátsó része is az elegancia jegyében készült: a diódás hátsó lámpák körül különleges krómkeret emeli ki a világítótestek 3D hatását. A DS 5LS egy új színt is behoz a palettára, mégpedig a Nocciola elnevezésű, selymes fényű dióbarnát.

A belső térben minden a vezető köré összpontosul, DS modellről lévén szó, természetesen pilótafülkére emlékeztető az elrendezés. Az anyagok mindenhol a legnemesebbek, akár a fém-, akár a fafelületeket vagy a bőrkárpitokat nézzük. A prémium limuzinban a legnagyobb komfortban érezhetik magukat az utasok is, a tágas beltér, a bőr borította felületek semmilyen kívánnivalót nem hagynak maguk után. A DS modellekből ismerős „Bracelet” üléskárpit a DS 5LS-ben is visszaköszön.

A DS 5LS Kínában kétféle motorral kerül forgalomba: a Twin Scroll turbófeltöltővel ellátott, közvetlen befecskendezésű THP160 és THP200 erőforrásokkal, melyekhez hatfokozatú automataváltó társul.

A DS 5LS nyújtotta kényelem olyan pilléreken nyugszik, mint a kategória leghosszabb tengelytávja (2,71 méter), a különleges üléskidolgozás (masszázsfunkció, 29°-os dőlésszögű hátsó üléstámla, repülőgép-üléseken használt fejtámla), a levegő-ionizáló berendezés, a prémium hifiberendezések (Arkamys, Denon), a vezetést segítő rendszerek (kulcs nélküli ajtónyitás és indítás, holttér-figyelő, parkolást segítő rendszer, tolatókamera stb.) és a komplett telematikai szolgáltatás (színes érintőképernyő, DVD-lejátszó, segélyhívó berendezés).

A DS Kínában önálló márkaként működik, és a DS 5LS tökéletesen megtestesíti a márka sajátosságait. Ez a második DS-modell, melynek a gyártása is Kínában folyik: elsőként – 2013. szeptember 27-én – a DS5 gyártósora nyílt meg a shenzeni üzemben. A DS története azonban nem áll meg ennél a két modellnél, 2014-ben még egy újdonság várható, egy szabadidő-terepjáró. A DS forgalmazása Kínában 50 exkluzív DS Store-ban zajlik, melyek a hatalmas ország legfontosabb városaiban működnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/