/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Quadrifoglio Verde modellek az Alfánál

2014. március 02. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Érkezik az Alfa Romeo Giulietta és MiTo Quadrifoglio Verde, amellyel az olasz márka a négylevelű lóhere történelme előtt tiszteleg. 1923 óta ezt az emblémát viselik az Alfa Romeo legerősebb modelljei. A Giulietta QV 240, míg a Mito QV 170 lóerős. Az új Quadrifoglio Verde változatok Genfben debütálnak és májusától lesznek kaphatók.

Az első Alfa Romeo autó, amely a Quadrifoglio Verde jelzést viselte, Ugo Sivocci RL-je, volt, aki 1923-ban megnyerte a 14. Targa Florio versenyt. Azóta a márka versenyautói viselik ezt az emblémát, amely egyben a szerencse nemzetközi jelképe is. Az 1960-as évek óta az Alfa Romeo utcai autóin is használja ezt a megjelölést.

Giulietta Quadrifoglio Verde

A márka többi négylevelű lóherét viselő modelljéhez hasonlóan az új Giulietta Quadrifoglio Verde is határozott megjelenéssel és egyéniséggel bír. Az autó továbbá megörökölte az Alfa Romeo 4C motorját, a 240 lóerős, alumínium szerkezetű, közvetlen befecskendezéses 1750 Turbo benzinmotort, amelyet hatsebességes duplakuplungos sebességváltóval szereltek fel.

A Giulietta az új Quadrifoglio Verde kivitellel ünnepli a 60. születésnapját, úgyhogy egy 500 darabos limitált szériával indul a forgalmazása. A „Launch Edition” Giulietta Quadrifoglio olyan alkatrészekkel büszkélkedhet, mint szénszálas spoilerek és tükörházak, sportos első és hátsó légterelők, küszöbspoilerek és 18 colos, ötlyukú könnyűfém felnik fényes antracit fényezéssel. Alfa vörös, Competizione vörös, valamint matt Magnesio szürke színekben lesz választható.

MiTo Quadrifoglio Verde

A MiTo Quadrifoglio Verde elmaradhatatlan ismertetőjegye a sportos megjelenés, melynek elemei a hátsó spoiler, a légterelővel ellátott sportos lökhárító, az új külső tükörház-fényezés, az első hűtőrács, ajtókilincsek, első és hátsó fényszóró keret, valamint a 17 colos könnyűfém felnik és vörös féknyergek. A MiTo Quadrifoglio Verde számára kifejlesztett Magnesio szürke karosszériaszín tovább fokozza a sportkompakt energikus megjelenését. A fekete utastér tökéletes összhangban van a külsővel.

A motor adja valamennyi Alfa Romeo modell szívét és valódi erejét. Ez alól az új MiTo Quadrifoglio Verde sem képez kivételt. A géptető alatt egy 1,4 literes MultiAir Turbo benzinmotort találunk, amely 5500/perc fordulatszámon 170 lóerő leadására képes, 230 Nm maximális nyomatékát pedig 2500/perc fordulatszámon fejti ki. Ugyancsak hatfokozatú Alfa TCT duplakuplungos váltómű tartozik hozzá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/