/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Škoda érkezik, a neve Kushaq

2021. január 11. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Az indiai szubkontinensen a Škoda által vezetett India 2.0 projekt első sorozatgyártású modellje a Kushaq nevet kapta. A közepes méretű SUV modell elnevezése a több ezer éves indiai szanszkrit nyelvből származik.

kushaq_v2-1

A még ma is használt „istenek nyelve” szerint a „kushak” szó egy királyt vagy uralkodót jelöl. Az első betűként használt „K” és az utolsóként használt „Q” továbbviszi a nemzetközi porondon is sikeres Kodiaq, Karoq és Kamiq SUV modellek névadásánál használt rendszert. Az új Kushaq világpremierje 2021 márciusában várható.

A Kushaq érkezése egy új korszak kezdetét jelzi a Škoda számára az indiai szubkontinensen. Ebben a régióban ugyanis az India 2.0 projekt keretében a cseh autógyártó felügyel minden, a Volkswagen konszernnel kapcsolatos tevékenységet, amelynek része egy négy új középkategóriás Škoda és Volkswagen modellből álló termékoffenzíva. Ennek első szereplője pedig a Škoda Kushaq modell. Ezek a járművek egytől egyig a moduláris platform MQB-A0-IN változatára épülnek majd, amelyet a Škoda kifejezetten az indiai piac igényeihez igazított.

Az indiai piaccal kapcsolatos nagyratörő terveket hangsúlyozza a Kushaq névválasztás is, amely a – hindu mitológia szerint Brahma istentől származó – szanszkrit nyelvből ered. A vallás, a művészetek és tudományok hagyományos nyelveként számon tartott szanszkritot a mai napig használják és egyike India 22 hivatalos nyelvének. A Škoda pedig a király vagy uralkodó jelentéssel bíró „kushak” szó írását módosította a SUV modellek névadásához használt rendszernek megfelelően. Ezért lett a Kushaq első betűje „K”, míg az utolsó „Q”, hasonlóan a már sikerrel bemutatott Kodiaq, Karoq és Kamiq SUV modellekhez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/