/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Škoda érkezik, a neve Kushaq

2021. január 11. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

Az indiai szubkontinensen a Škoda által vezetett India 2.0 projekt első sorozatgyártású modellje a Kushaq nevet kapta. A közepes méretű SUV modell elnevezése a több ezer éves indiai szanszkrit nyelvből származik.

kushaq_v2-1

A még ma is használt „istenek nyelve” szerint a „kushak” szó egy királyt vagy uralkodót jelöl. Az első betűként használt „K” és az utolsóként használt „Q” továbbviszi a nemzetközi porondon is sikeres Kodiaq, Karoq és Kamiq SUV modellek névadásánál használt rendszert. Az új Kushaq világpremierje 2021 márciusában várható.

A Kushaq érkezése egy új korszak kezdetét jelzi a Škoda számára az indiai szubkontinensen. Ebben a régióban ugyanis az India 2.0 projekt keretében a cseh autógyártó felügyel minden, a Volkswagen konszernnel kapcsolatos tevékenységet, amelynek része egy négy új középkategóriás Škoda és Volkswagen modellből álló termékoffenzíva. Ennek első szereplője pedig a Škoda Kushaq modell. Ezek a járművek egytől egyig a moduláris platform MQB-A0-IN változatára épülnek majd, amelyet a Škoda kifejezetten az indiai piac igényeihez igazított.

Az indiai piaccal kapcsolatos nagyratörő terveket hangsúlyozza a Kushaq névválasztás is, amely a – hindu mitológia szerint Brahma istentől származó – szanszkrit nyelvből ered. A vallás, a művészetek és tudományok hagyományos nyelveként számon tartott szanszkritot a mai napig használják és egyike India 22 hivatalos nyelvének. A Škoda pedig a király vagy uralkodó jelentéssel bíró „kushak” szó írását módosította a SUV modellek névadásához használt rendszernek megfelelően. Ezért lett a Kushaq első betűje „K”, míg az utolsó „Q”, hasonlóan a már sikerrel bemutatott Kodiaq, Karoq és Kamiq SUV modellekhez.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/