/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új versenyautóval készül a 2009-es Dakarra a Mitsubishi

2008. július 16. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A Racing Lancer cross-country raliautó, melyet a FIA T1 szabályai alapján fejlesztettek ki és a 2010-es új rendelkezéseknek is megfelel.

A Mitsubishi Motors új versenyautót fejlesztett ki a 2009-es Dakarra, melyet ezúttal Dél-Amerikában fognak megrendezni. A Racing Lancer vagy gyári kódnevén MRX09 (Mitsubishi Rally Cross Country X) szakít a hagyományokkal és nem Pajero/Montero alapú lesz, hanem a globálisan nagy jelentőségű Lancer (Japánban Galant Fortis) modellt fogja népszerűsíteni. Az MRX09-ben ráadásul a japán gyártó új fejlesztésű, tiszta üzemű dízelmotorja fog szolgálatot teljesíteni. A Dakaron persze az összkerék-hajtási rendszer is vizsgázik – a Racing Lancerben dolgozó sziztéma optimalizált változata megjelenik majd a jövő utcai Mitsubishi modelljeiben.


A Racing Lancer cross-country raliautó, melyet a FIA T1 szabályai alapján fejlesztettek ki és a 2010-es új rendelkezéseknek is megfelel. Az új típusú, acél csőváz-rendszerrel felszerelt, szénszálas műanyag felépítménnyel bíró MRX09-et a japán gyártó új, 3 literes V6-os turbódízel motorja fogja hajtani, melyet jelenleg is fejlesztenek. A motor a versenyautóban 260 lóerőt és 650 newtonmétert teljesít. A kasztni az ötajtós Lancer Sportback-ére emlékeztet, hossza 4475, szélessége 1990 mm. A kocsi súlya 1900 kg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/