/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb disznóságok derültek ki a dízelbotránnyal kapcsolatban

2019. július 03. 15:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi egészen 2018 elejéig épített be a VW konszern autóiba manipulált motorokat, amelyek a megengedettnél jóval több káros-anyagot bocsátanak ki. Most felmerült a német Szövetségi Járműhivatal felelőssége is.

Médiaértesülések szerint a konszern az eddig ismert egy helyett négy féle módon manipulálta motorjait, de az illetékes hatóság azok közül csak egyet talált tilosnak, amelynél a motor felmelegedésénél kapcsolódott ki a szűrés. A felügyelet tudott másik három módszerről is, amelyeknél, a motorok a próbapadon teljesítették a környezetvédelmi elvárást, de az utakon már nem. Azok elhagyását azonban a gyártókra bízta,, anélkül, hogy ellenőrizték volna a végrehajtást.vw audi dízelbotrány video

A kérdésben most fellépett a müncheni államügyészség is, azonnali tájékoztatást kérve az ügyben a Járműhivataltól. Elképzelhető, hogy az ügyészség elrendeli a hivatal aktáinak átvizsgálását is.

A konszern mintegy 200.000 nagyobb méretű, az Euro 6 normának megfelelő, motorjáról van szó, amelyeket az Audik mellett a VW és a Porsche kocsijaiba is beépítettek. Mint most kiderült, az államügyészség már a dízelbotrány kirobbanásakor, 2016 januárjában felszólította a Járműhivatalt, hogy a motor-manipulációk felfedezésekor ne először az Audihoz, hanem az ügyészséghez forduljanak, de a felszólítást ismételten nem vették ott figyelembe. (Forrás: ARD, BR)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/