/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb bioüzemanyagok?

2006. június 21. 13:22   |   Autoblog
címkék:  

A BP olajipari vállalat a DuPont Co. vegyipari céggel közösen új bioüzemanyagok kifejlesztésére egy kutatási programot indított.

A kutatás egyik fontos célja a bioüzemanyag kifejlesztése mellett, hogy olyan hajtóanyagot találjanak fel, ami nem növeli az üvegházhatást. Első lépésként egy biobutanol elnevezésű üzemanyagot vezetnek be a nagy-britanniai piacra. A biobutanol előállítását egy etanol-fermentáló üzem átalakításával kívánják megoldani, ehhez együttműködnek a British Sugarrel, az Associated British Foods leányvállalatával. A biobutanol (butil-alkohol) óriási előnye más környezetbarát adalékokkal szemben, hogy az üzemanyaghoz jelentős mértékben adagolva sem kell átalakítani a gépjármű erőforrását.

Számos alkohol alapanyagú bioüzemanyaggal kísérleteznek a nagyvállalatok, de a felhasznált üzemanyagokból mindössze 2 százalék a bioüzemanyag. A világon a bioüzemanyag termelés egyre növekvő üzletággá fejlődik, mégis a Föld bioetanol gyártásán gyakorlatilag Brazília (52 %) és az Amerikai Egyesült Államok (43 %) osztozik. Nagyjából hasonló a helyzet a biodízel piacán is, a három vezető ország: 1. Németország (44%), 2. Franciaország (22 %) és 3. Olaszország (17 %).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/