/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Van, aki már autójából is fizethet a benzinért

2018. augusztus 10. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Amerikában néhányaknak már a töltőállomás üzlethelyiségébe sem kell bemennie, miután a Buick autógyártó és az Exxon, illetve a Mobil kúthálózat közös applikációjának köszönhetően megtalálhatjuk és autónkból kifizethetjük a választott kúton vásárlásra került tételeket.

Akinek olyan Buick modellje van, amely rendelkezik infotainment rendszerrel, az a tengerentúlon több mint 11 ezer Exxon és Mobil benzinkúton élvezheti az autóból történő fizetés kényelmét a Marketplace applikáció segítségével.

„A célunk a Marketplace alkalmazással, hogy a mindennapi teendőket olyan egyszerűvé tegyük, amennyire csak lehetséges, így ügyfeleink az utazás örömteli és kényelmes részére koncentrálhatnak.” – mondta Rick Ruskin, az applikáció felelős vezetője, majd hozzátette, „Az ExxonMobil a tankolásért az autóból fizető szolgáltatását közvetlenül a kocsi érintőképernyőjén tesszük lehetővé, amely a platform egyik legújabb fejlesztése, így a sofőrök biztonságosan és kényelmesen egyenlíthetik ki számlájukat, miközben az autójukban vannak.”

Az alkalmazás használata egyszerű, csak az ExxonMobil Speedpass+ ikonra kell nyomnia a vezetőnek, majd megkeresnie a kívánt töltőállomást, ahol a beálláskor ki kell választani a használni kívánt kútoszlopot, majd megerősíteni a vásárlási szándékot, a tankolást követően pedig levonják egyenlegéről a végösszeget, így bankkártyát vagy telefont sem kell használni a művelethez. Gyorsabb és kényelmesebb, mint eddig bármi.

Mivel a Buick a GM terméke, az Opel azonban már a PSA (Peugeot-Citroen) csoporté lett, jelenleg nincs Európában terméke (a Chevrolet korábban kivonult az itteni piacról, a Cadillac és a GMC pedig nem is volt hivatalosan jelen), ami annyit tesz, hogy bőven várnunk kell még az első hasonló megoldásra egy másik konszerntől, de a hasznos dolgok gyorsan terjednek, így talán nem telik majd évekbe, hogy mi is egyszerűen és kényelmesen tankolhassunk.

A GM rendszerének funkcióiról az alábbi videó segít tájékozódni:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/