/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Verstappen a padlólemez sérülése miatti zűrös edzést sajnálja

2024. március 22. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen elismerte, hogy az Ausztrál Nagydíj nyitónapja elég “zűrös” volt, miután az első szabadedzésen padlólemez sérülést szenvedett.

A regnáló világbajnok a melbourne-i Albert Parkban az első és második szabadedzésen is a második leggyorsabb volt, annak ellenére, hogy mindkét gyakorláson problémái adódtak.

Verstappen többször is blokkolta a kerekeit, de a legdrágább hibája az volt, amikor az első gyakorláson a 10-es kanyarban szélesre csúszott, majd átgázolt a megemelt rázókövön és kárt okozott a padlólemezében.

Az RB20-ashoz szükséges javítások miatt a holland a második szabadedzés első 20 percében a garázsba kényszerült, mielőtt a gyakorlás későbbi részében behozta a lemaradását.

“Sajnos egy kicsit zűrös volt az első edzésen történtek miatt” – mondta Verstappen az értékelésben, a holland majdnem négy tizedmásodperccel végzett az éllovas Charles Leclerc mögött.

“Szélesre mentem, és megsérült a padlólemez, valamint a futómű is, így sajnos kicsit sokáig tartott, amíg kijavítottuk, így körülbelül 20 percet vesztettem. De csapatként nagyon gyorsan fordítottunk, így többé-kevésbé még így is teljesítettem a programot. A hosszabb etapokon még néhány kört szerettem volna, de 20 percet vesztettünk és ez már csak így megy” – értékelt a holland világbajnok.

Az edzésszimulációk során mutatott kvalifikációs tempójával kapcsolatban Verstappen így nyilatkozott: “Rendben volt. Szerintem a Ferrari gyors, de a mi oldalunkról is van még néhány dolog, amit finomhangolhatunk. Szóval semmi őrültség és semmi aggasztó.”

Verstappen kényelmesen szerezte meg a pole pozíciót az idei szezon első két fordulójának mindegyikén, Leclerc második szabadedzésen mutatott teljesítménye azonban azt sugallja, hogy ezen a hétvégén szorosabb csata várható a Red Bull és a Ferrari között.

Borítókép: F1.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/