/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszahívja a Mercedes az AMG GT-ket

2018. január 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még a legdrágább modellekkel is megesik, hogy homokszem kerül a gépezetbe. Hibás biztonsági öv rögzítés miatt kell 1263 Mercedes-AMG GT-nek visszatérnie a legközelebbi márkaszervizbe, hogy orvosolják a balesetveszélyes problémát.

Alig egy hónapja írtunk arról, hogy a Bugattinak a Chiron példányokat kell visszahívnia hibás ülésrögzítés miatt, most a Mercedes legütősebb modellje, az AMG GT küzd egész hasonló gondokkal.

A gyártó kiadványa ugyan csak az Amerikában eladásra került 1263 darabra hívja fel a figyelmet, de a probléma világszerte fennállhat – minden C, S  és R változatot beleértve. Azért kerül sor a gyors visszahívásra, mert a 2018-as modellévű sportkocsik biztonsági övei nem rögzülnek megfelelően becsatoláskor (az övvezetőben megakadhatnak), így túlságosan lazák maradhatnak, ami egy balesetnél akár súlyos sérülésekhez is vezethet.

Meglepő, hisz a biztonsági övet, mint találmány, már több évtizede szerelik minden autóba, ráadásul azóta szinte tökéletesre fejlesztették – hárompontos övek minden ülésnél, előfeszítő rendszerek, sőt, még légzsák is jut némelyikbe – mégis egy-egy friss modell megtervezésekor az egész szerkezetet újra kell gondolni, ez okozhatta jelen esetben a problémát, melyet a legközelebbi szervizben ingyen javítanak a gyártó dolgozói.

Ezzel egyidőben 64 darab GLE 550e hibrid SUV-t is érint egy másik probléma, amely az abroncsnyomás visszajelző rendszer hibájára utal – szintén ingyen cserélik a hibás alkatrészt a folyamat során. Mindenesetre nem a legjobb reklám egy ilyen gyártó esetében, de aki nem hibázott még életében, az vesse rájuk az első követ…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/