/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszahívja a Mercedes az AMG GT-ket

2018. január 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még a legdrágább modellekkel is megesik, hogy homokszem kerül a gépezetbe. Hibás biztonsági öv rögzítés miatt kell 1263 Mercedes-AMG GT-nek visszatérnie a legközelebbi márkaszervizbe, hogy orvosolják a balesetveszélyes problémát.

Alig egy hónapja írtunk arról, hogy a Bugattinak a Chiron példányokat kell visszahívnia hibás ülésrögzítés miatt, most a Mercedes legütősebb modellje, az AMG GT küzd egész hasonló gondokkal.

A gyártó kiadványa ugyan csak az Amerikában eladásra került 1263 darabra hívja fel a figyelmet, de a probléma világszerte fennállhat – minden C, S  és R változatot beleértve. Azért kerül sor a gyors visszahívásra, mert a 2018-as modellévű sportkocsik biztonsági övei nem rögzülnek megfelelően becsatoláskor (az övvezetőben megakadhatnak), így túlságosan lazák maradhatnak, ami egy balesetnél akár súlyos sérülésekhez is vezethet.

Meglepő, hisz a biztonsági övet, mint találmány, már több évtizede szerelik minden autóba, ráadásul azóta szinte tökéletesre fejlesztették – hárompontos övek minden ülésnél, előfeszítő rendszerek, sőt, még légzsák is jut némelyikbe – mégis egy-egy friss modell megtervezésekor az egész szerkezetet újra kell gondolni, ez okozhatta jelen esetben a problémát, melyet a legközelebbi szervizben ingyen javítanak a gyártó dolgozói.

Ezzel egyidőben 64 darab GLE 550e hibrid SUV-t is érint egy másik probléma, amely az abroncsnyomás visszajelző rendszer hibájára utal – szintén ingyen cserélik a hibás alkatrészt a folyamat során. Mindenesetre nem a legjobb reklám egy ilyen gyártó esetében, de aki nem hibázott még életében, az vesse rájuk az első követ…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/