/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Visszatér a skorpió

2007. február 27. 04:36   |   Autoblog
címkék:  

Az autósport világának egyik legendás márkája tér vissza közénk a 77. Genfi Autószalon alkalmával. Jele a skorpió, neve Abarth. Az Abarth teljesen új kínálattal jelentkezik a piacon, mézesmadzagnak pedig elhozza első munkáit, a Grande Punto Abarth és Grande Punto Abarth S2000 kocsikat.


Grande Punto Abarth


A genfi Fiat stand legnagyobb sztárja valószínűleg a Grande Punto Abarth lesz, ami eleganciájával és rámenősségével sok fiatal szívet meg fog hódítani. Szeptembertől már rendelhető lesz a Fiat márkakereskedőknél.   

A kiállított autóba egy 1,4 literes turbófeltöltős motort szereltek, ami 5500-as fordulatszámon 150 lóerőt ad le, 98-as benzinnel azonban 155 lóerőre képes (nyomaték 206 Nm, sport módban 230 Nm). Később érkezik egy 180 lóerős változat is, ami az 1,4 literes alap szívómotor teljesítményének a kétszeresével büszkélkedhet.

Ez egy múltbeli tradíció felélesztése: az 1958-as Fiat 500 motorja 13 lóerőt teljesített és 85 km/órás végsebességre volt képes, az ugyanabban az évben megjelent Abarth változat azonban ennek pontosan a kétszeresét tudta és 118 km/órával “repítette” a pöttöm karosszériát.  

A Grande Punto Abarth egy hatsebességes kézi váltóval dirigálható, elektromos szervokormánya pedig sport módot is tud. Az autó megállítását Brembo fékekre bízták, elöl 305 x 28, hátul 264 x 11 mm-es tárcsákkal. A kiszélesített kerékjáratok alatt 17 hüvelykes Abarth alumínium felnik forognak.

Grande Punto Abarth S2000


A Genfi Autószalonra látogatók ezen kívül a Grande Punto egy igen különleges változatával is megismerkedhetnek. A Grande Punto Abarth S2000-ről van szó, melyet a Fiat verseny részlege benevezett a 2007-es Olasz Ralibajnokságba. Az autót Giandomenico Basso vezeti majd, navigátora Mitia Dotta lesz. Davide Gatti, a 2006-os Fiat Abarth International Trophy győztese egy 175 lóerős dízel Grande Punto versenyautót fog kormányozni. A nemzetközi porondon a Grande Punto Abarth S2000 az IRC-ben (Intercontinental Rally Challenge) fog indulni, Andrea Navarrával és navigátorával, Guido D’Amore-val.


A Grande Punto Abarth S2000-est a szabályok értelmében egy kétliteres szívómotor hajtja, tekintélyes 270 lóerős teljesítménnyel. Az összkerékhajtású versenygép a tavalyi Olasz Ralibajnokságon diadalmaskodó Grande Punto S2000 leszármazottja. A tavaly debütált és legyőzhetetlennek bizonyult versenyautóból egyébként eddig összesen 15 darab készült, melyek nemcsak Európában találtak gazdára, és hazai illetve nemzetközi raliversenyeken vesznek részt.  

A sikeres autók és pilóták mellett az új Abarth & C. vállalat nagy tapasztalattal bíró csapatot is fel tud mutatni: összesen 113 szakértő alkotja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/