/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
147, alfa romeo, dízel, fiat, gázolaj, grande punto, gyorsulási verseny, videó

Fekete füst mindenhol

Ilyen az olajkályhák gyorsulási versenye – videó

időpont:2018. január 12. 16:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A dízelautók szerelmesei között népszerű Smoke & Charm eseményhez hasonló rendezvényen tartottak gyorsulási versenyt olasz autósok, ahol a gázolajos négykerekűek vitték hátukon a show-t. Így füstölnek a kasztrált dízelmotorok.

fiat, frankfurt, grande punto

EGY SZINTET FEL

Megújult a Fiat Grande Punto

időpont:2009. augusztus 31. 18:04

szerző:DG

címkék:

A Fiat Punto Evo - a Grande Punto megújított változata - az idei Frankfurti Autószalonon lép először a nagyközönség elé. A kocsi kívül-belül megújult, új erőforrásokat kapott, s lesz belőle metán és gázüzemű változat is.

fiat, grande punto

VISSZAFOGOTT ÜNNEPSÉG

Egymilliónál tart a Grande Punto

időpont:2008. november 26. 11:45

szerző:stitch

címkék:

A válság már a jubileumokat is kikezdi. Az olyan mérföldköveket, mint az egymilliomodik legyártott autó, korábban nagy partikkal ünnepelték, a Fiat viszont nem csapott nagy hűhót az egymilliomodik Grande Punto tiszteletére. Az "ünnepi" képről sugárzik a visszafogottság, a gyár dolgozóinak apraja-nagyja helyett is csak néhányan próbálnak jópofát vágni a gyári fotósnak. A jubileumi Punto egyébként az olasz cég Melfiben található üzemében készült el, színe vörös, felszereltsége pedig Sport. Motorházteteje alá az 1,4-es turbós erőforrás 120 lóerős változata került, a brit piacon talál majd gazdára. A Grande Punto 2005-ben mutatkozott be a piacon.

fiat, grande punto

PUNTO NATURAL POWER

Bővül a gázos Fiatok száma

időpont:2008. október 16. 15:45

szerző:DG

címkék:

A Fiat bemutatta a kettős üzemanyag-felhasználású Grande Punto Natural Power modellt, mely hagyományos benzinnel és metángázzal is tud üzemelni. 12 euróból tele lehet tölteni a gáztartályt, mely 310 kilométeres hatótávot biztosít, így 100 kilométer csupán 3,8 euróba kerül. Jelenleg a Fiat az egyedüli autógyártó, amelyik kiterjedt benzin/gázos modellpalettával rendelkezik: a Multipla, a Panda és a Dobló Natural Power mellé most csatlakozott a Grande Punto Natural Power is. A gázos Fiat modellek jól fogynak Olaszországban, január és augusztus között 43 ezer metángázzal hajtott Fiatot értékesítettek.

fiat, grande punto

KÁBEL

Visszahívnak 15 ezer Grande Puntót

időpont:2008. szeptember 03. 10:45

szerző:stitch

címkék:

Visszahívásra kényszerül a Fiat a Grande Puntóval kapcsolatban, a kisautóból összesen 15 600 darabot rendeltek vissza ellenőrzésre. A hibás modellek 2006 december és 2007 október között készültek, a gond egy rosszul szerelt elektromos kábellel van. Az olasz gyár tájékoztatása szerint a hiba miatt zavarok léphetnek fel a fűtésben, sőt a kábel rövidzárlatot is okozhat. A Fiat egyik szóvivője úgy tájékoztatott, hogy az akció már július vége óta tart, a márkaszervizekben alig félórás munkát vesz igénybe a kábel cseréje.

bologna, fiat, grande punto, ss

CSÚCSVÁLTOZAT

Fiat Grande Punto SS Bolognában

időpont:2007. november 28. 16:31

szerző:DG

címkék:

Jövő héten, a Bologna Motor Show-n leplezik le nagyközönség előtt a Grande Punto sorozat legmorcosabb tagját, a Grande Punto Essesse-t. A koncepcióautóval már az idei Frankfurti Autószalonon találkozhattunk. A Bolognában debütáló 180 lóerős szériaváltozat jövő év elejétől lesz beszerezhető.

bravo, croma, fiat, grande punto

NAGY ÉS SZÉP

Bravó, Croma!

időpont:2007. november 07. 12:38

szerző:DG

címkék:

Az új Croma a Fiat málhása, ezentúl is Station Wagon, azaz kombi formában lesz csak kapható. Az aktuális generációhoz képest változott a külseje, frontrészét például bravósra szabták, tetővonalát pedig elsimították. A Croma küldetése, hogy igazi családi autó legyen, hatalmas és kényelmes belső térrel, modern motorokkal és magas biztonsági színvonallal. Az új Croma az egyik legtágasabb autó osztályában, hiszen hossza 478, szélessége 177, magassága pedig 160 centiméter. Csomagtere 500 literes és több mint háromszorosára bővíthető.

abarth, fiat, grande punto

Még durvább Abarth Punto Frankfurtban

időpont:2007. szeptember 04. 09:25

szerző:DG

címkék:

A Fiat márciusban támasztotta fel legendás márkáját, az Abarth-ot, a 62. Frankfurti Autószalonon pedig már egy seregnyi modellel jelentkezik. A márka első modellje, a Grande Punto Abarth mellett ki lesz állítva a Grande Punto Abarth S2000 versenyautó, valamint az igazi újdonság, a Grande Punto Abarth "essesse" (Super Sport), amely még erősebb motort és agresszívebb spoilerszettet kapott.

bravo, fiat, grande punto

Megérkezett a lépcsőshátú Punto

időpont:2007. augusztus 02. 14:20

szerző:DG

címkék:

fiat, grande punto

Már turbómotorral is kapható a FIAT Grande Punto

időpont:2007. július 02. 11:29

szerző:tygger

címkék:

fiat, grande punto, s2000

Brutális Grande Punto-különkiadás készül

időpont:2007. június 08. 15:54

szerző:tygger

címkék:

fiat, grande punto, punto

Harry Potter Grande Puntóban

időpont:2007. június 04. 09:15

szerző:tygger

címkék: