Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen az olajkályhák gyorsulási versenye – videó

2018. január 12. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A dízelautók szerelmesei között népszerű Smoke & Charm eseményhez hasonló rendezvényen tartottak gyorsulási versenyt olasz autósok, ahol a gázolajos négykerekűek vitték hátukon a show-t. Így füstölnek a kasztrált dízelmotorok.

Még távolabb van, mire nyugdíjazzák a sokat kritizált dízelmotorokat a Földön, addig is egy újabb videó fogja sokkolni a környezetvédőket, akik elég bátrak lesznek, hogy végig nézzék az alábbi válogatást.

Az Italian Drag Racing Championship legutóbbi rendezvényén nem csak benzines olasz járgányok nyúzták az aszfaltot, hanem a dízelzabálók is képviseltették magukat. Ennek jó nagy fekete füsttel hangot adva 1.9-es JTD Fiat Punto, illetve Alfa Romeo 147-es modellek próbáltak szerencsét.

A rajtnál álló közönség a nagy felhőtől nem is láthatta a befutót, csupán a kijelzőn megjelenő számokból lehetett tudni, ki a győztes. A felvételeken szereplő olajkályhák közül a legjobb időt az egyik 147-es példány érte el 13,185 másodperccel (400 méteren) 174,33 km/órás tempóval, ami azért szép eredmény egy átlagos autótól.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!