/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
alfa romeo, bologna, giulietta, marangoni

EGYEDI DARAB

Alfa Giulietta G430 iMove Marangoni

időpont:2010. december 08. 20:59

szerző:Autoblog

címkék:

A Bolognai Autókiállításon állítják ki az olasz gumigyártó, a Marangoni 2010-es demóautóját, az Alfa Giulietta G430 iMove Marangonit. A matt szürke Giulietta Quadrifoglio Verde érdekességei a zöld gumiabroncsok, valamint a csomagtartóban elhelyezett Segway.

bologna, daimler, fortwo, shuanghuan, smart

PERBE FOGVA

Kínai smart-klón Európában

időpont:2007. december 11. 12:31

szerző:Autoblog

címkék:

Az idei Bologna Motor Show-ra ugyan nem nyert bebocsátást, de a parkolóig eljutott a kínai Shuanghuan smart másolata, a Bubble. A Bubble európai importőre, a Martin Motors szerint a kiskocsi lényegesen különbözik a smart fortwo modelltől; míg a német autó hátsókerék-hajtású és erőforrása hátul, a padló alatt található, addig a Bubble-nak elöl van a motorja, fronthajtású és négyüléses. Persze a Daimlert mindez nem hatja meg, szellemi tulajdonnal való visszaélés miatt továbbra is pereli a Shuanghuant. A német konszern szerint, bár a két kocsi utastere valóban eltér egymástól, a Bubble egyértelműen a smart fortwo másolata, így mindenképpen meg kell tiltani az európai értékesítését. Ha a Martin Motors netalán mégis megkapná az 1,1 literes, 68 lóerős motorral felszerelt Bubble értékesítési jogát, először Olaszországban és Romániában indulhatna el a forgalmazása körülbelül 10 ezer eurós alapáron.

bologna, mazda, mazda5

APRÓ VÁLTOZÁSOK

Villanyajtós lett a Mazda5

időpont:2007. december 04. 08:31

szerző:Autoblog

címkék:

Bolognában rántja le a leplet a Mazda a kicsit átdolgozott Mazda5-ösről, melynek külső változtatásai szinte jelentéktelennek mondhatók. Elsőre nem könnyű felismerni, de átrajzolták picit a hűtőrácsot, a légbeömlők pedig nagyobbak lettek, ennél több azonban nem történt. A tolóajtókkal viszont dolgoztak rendesen a japánok, opcionálisan kérhető immár villanyos, távirányítós változat is belőlük: záródás öt másodpercen belül, vészleállás akadályérzékelés esetén, ezek lennének a fő jellemzők. Átdolgozták a kétliteres benzinmotort is, mely a szelepvezérlés módosításának köszönhetően alacsonyabb fordulatszámon adja le ezentúl csúcsnyomatékát, váltóból az eddig a dízel privilégiumának számított hatsebességes kézi dukál hozzá. Az automatát négysebességesről ötsebességesre cserélték, a Mazda szerint az áthangolt erőforrás négy százalékkal kevesebbet fogyaszt. A beltérben kicserélték a középkonzolt, a héthüvelykes kijelzőt az elitebb felszereltségű változatokban nyomkodni is lehet, emellett csökkent a zajszint is, hála a légbeömlők köré telepített új rezgéselnyelőknek és a kicserélt tetőkárpitozásnak. Galéria a címre kattintva!

bologna, citroen, fiat, nemo, peugeot

BOLOGNA SHOW

Halas furgon a Citroentől

időpont:2007. december 03. 16:38

szerző:Autoblog

címkék:

Októberben mutatkoztak be a Fiat-PSA kisáruszállító hármasikrek, a Citroen Nemo, a Fiat Fiorino és a Peugeot Bipper. A járművek máris nagy népszerűségnek örvendenek; a Citroen pedig megmutatta, hogy egy áruszállító is egyedibbé varázsolható. A jópofa, narancs-fehér Nemo Concettót a Disney hős hala, Nemo ihlette és a Bologna Motor Show-n látható. Kétségtelenül karakteres jármű.

bologna, fiat, grande punto, ss

CSÚCSVÁLTOZAT

Fiat Grande Punto SS Bolognában

időpont:2007. november 28. 16:31

szerző:Autoblog

címkék:

Jövő héten, a Bologna Motor Show-n leplezik le nagyközönség előtt a Grande Punto sorozat legmorcosabb tagját, a Grande Punto Essesse-t. A koncepcióautóval már az idei Frankfurti Autószalonon találkozhattunk. A Bolognában debütáló 180 lóerős szériaváltozat jövő év elejétől lesz beszerezhető.