/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Villanyajtós lett a Mazda5

2007. december 04. 08:31   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda a Bolognai Autószalonon mutatja be felfrissített kompakt egyterűjét, az ötöst. A változtatások aprók, de annál hasznosabbak.

Bolognában rántja le a leplet a Mazda a kicsit átdolgozott Mazda5-ösről, melynek külső változtatásai szinte jelentéktelennek mondhatók. Elsőre nem könnyű felismerni, de átrajzolták picit a hűtőrácsot, a légbeömlők pedig nagyobbak lettek, ennél több azonban nem történt. A tolóajtókkal viszont dolgoztak rendesen a japánok, opcionálisan kérhető immár villanyos, távirányítós változat is belőlük: záródás öt másodpercen belül, vészleállás akadályérzékelés esetén, ezek lennének a fő jellemzők.

Átdolgozták a kétliteres benzinmotort is, mely a szelepvezérlés módosításának köszönhetően alacsonyabb fordulatszámon adja le ezentúl csúcsnyomatékát, váltóból az eddig a dízel privilégiumának számított hatsebességes kézi dukál hozzá. Az automatát négysebességesről ötsebességesre cserélték, a Mazda szerint az áthangolt erőforrás négy százalékkal kevesebbet fogyaszt. A beltérben kicserélték a középkonzolt, a héthüvelykes kijelzőt az elitebb felszereltségű változatokban nyomkodni is lehet, emellett csökkent a zajszint is, hála a légbeömlők köré telepített új rezgéselnyelőknek és a kicserélt tetőkárpitozásnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/