/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
crossover, cx-3, cx-5, mazda, mazda5, skyactiv

utód nélkül

Eltűnik a Mazda5

időpont:2015. február 07. 16:30

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda közölte, hogy hamarosan beszünteti a Mazda5 egyterű gyártását, amelynek nem is tervez utódot. A lépést az évek óta nagyon alacsony eladási darabszámokkal indokolta.

genf, mazda, mazda5

ÁTSZABTÁK

Genfi előzetes – új Mazda5

időpont:2010. január 20. 16:15

szerző:Autoblog

címkék:

Márciusban Genfben debütál a Mazda új középméretű egyterűje. Az új Mazda5-nek elődjéhez hasonlóan két tolóajtaja és Karakuri-rendszerű, egyszerűen síkba hajtogatható hét ülése lesz. Vadonatúj kétliteres benzinmotort is kap.

biomassza, bioműanyag, cellulóz, hidrogén, mazda, mazda5, premacy

FENNTARTHATÓ ZOOM-ZOOM

Bioműanyagokot fejleszt a Mazda

időpont:2008. június 26. 15:42

szerző:Autoblog

címkék:

A fejlesztés alatt álló bioműanyag nem csökkenti az élelmiszer-forrásokat, hiszen az alapjául szolgáló cellulóz biomassza olyan, fogyasztásra nem alkalmas növényi alapanyagból készül, mint a növényi hulladék vagy faforgács. Ezen felül, mivel a cellulóz biomassza növényi alapú, és ezáltal karbon-semleges, a bioműanyag mérsékli függőségünket a Föld korlátozott fosszilis üzemanyag-készleteitől, és csökkenti a széndioxid-kibocsátást.

bologna, mazda, mazda5

APRÓ VÁLTOZÁSOK

Villanyajtós lett a Mazda5

időpont:2007. december 04. 08:31

szerző:Autoblog

címkék:

Bolognában rántja le a leplet a Mazda a kicsit átdolgozott Mazda5-ösről, melynek külső változtatásai szinte jelentéktelennek mondhatók. Elsőre nem könnyű felismerni, de átrajzolták picit a hűtőrácsot, a légbeömlők pedig nagyobbak lettek, ennél több azonban nem történt. A tolóajtókkal viszont dolgoztak rendesen a japánok, opcionálisan kérhető immár villanyos, távirányítós változat is belőlük: záródás öt másodpercen belül, vészleállás akadályérzékelés esetén, ezek lennének a fő jellemzők. Átdolgozták a kétliteres benzinmotort is, mely a szelepvezérlés módosításának köszönhetően alacsonyabb fordulatszámon adja le ezentúl csúcsnyomatékát, váltóból az eddig a dízel privilégiumának számított hatsebességes kézi dukál hozzá. Az automatát négysebességesről ötsebességesre cserélték, a Mazda szerint az áthangolt erőforrás négy százalékkal kevesebbet fogyaszt. A beltérben kicserélték a középkonzolt, a héthüvelykes kijelzőt az elitebb felszereltségű változatokban nyomkodni is lehet, emellett csökkent a zajszint is, hála a légbeömlők köré telepített új rezgéselnyelőknek és a kicserélt tetőkárpitozásnak. Galéria a címre kattintva!