2014. április 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Árverésen Knight Rider autója

Nemsokára egy sikeresen licitáló rajongó álma válhat valóra, ugyanis elárverezik David Hasselhoff – egykor a való életben használt – autóját. Bár ez a Pontiac Trans Am nem járt forgatásokon, egy hű rajongó építette a színésznek, aki aztán használta is a fekete csodát.

David Hasselhoff nevére remélhetőleg nem alkoholproblémái miatt fogunk emlékezni az idő előrehaladtával, hanem azért, mert az egyik legsikeresebb – mára már klasszikussá vált – TV sorozat főszereplője volt.

Igen, ő Michael Knight, aki megannyi rosszfiút kapcsolt le a 80-as években hű társával, a saját elmével rendelkező KITT (Knight Industries Two Thousand) segítségével. A teljesen fekete, elején piros fénycsíkkal ellátott, felfelé nyíló ajtajú Pontiac Trans Am most új gazdát keres.

A külső mellett természetesen a belsőt sem hagyta gyárinak Jennifer Catano, aki építette, majd odaajándékozta a színésznek a négykerekűt. Minden gomb és kijelző a helyén, megvan a híres W kormány, a színes (immáron tablet) kijelző, valamint a forgatások során bejátszott hanganyagok is, így aki unatkozik, biztos talál kedvére valót a több mint 4000 felvétel között.

A motorháztető alatt egy 5.0 literes V8-as lakik, amit régi amerikai szokásokhoz hűen egy négysebességes automatával társítottak a mérnökök. A licit 15 000 dollárról (3,3 millió forint) indult, jelenleg 16-on áll, és az árverező cég reményei szerint valahol 30, illetve 50 000 dollár között állhat meg, ám a későbbi nyertesnek az összeg mellett ki kell majd fizetnie az írországi Stílusikonok Múzeumában tárolt autócsoda elszállítását is.