2015. március 06. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Katonai dzsip lett a Mercedes G63 AMG-ből

Elkészítette a Mercedes G63 AMG-hez legjobban illő öltözéket a Mansory. Az SUV kapott egy terepmintás köntöst 22 collos kerekekkel, sok kiegészítővel és az ezekkel harmonizáló belsővel.

A svájci székhelyű tuner nem aprózta el a már évtizedek óta változatlan formájú Mercedes terepjáró átalakítását, ugyanis a városi környezetben messziről feltűnő katonai terepmintás matt festést alkalmazott nem csak kívül, de belül a középkonzolon is.

Emellett a hűtőrácsot is lecserélte, a motorháztető kapott egy méretes légbeömlőt, míg a tető első felére négy darab extra erős halogén lámpa, hátulra pedig egy diszkrét szárny került. A felnik közül kétféle fekete fényezésű áll rendelkezésre egyformán 22 collos méretben.

Belülre az új bőrözéssel együtt beköltözött néhány sas is, legalábbis a fejtámlákon és az ajtók borításain is díszelegnek a ragadozó madarak motívumai, míg a középkonzol a külsővel harmonizáló terepmintás díszítést kapta meg.

Ha még ez nem lenne elég, a gyárilag 535 lóerőt és 760 Nm-t produkáló 5.5 literes V8-as motort átszabták némiképp, valamint ráraktak egy nagyobb gázáramlást lehetővé tevő sport kipufogórendszert, így a teljesítmény 838 lóerőre, valamint 1000 Nm-re nőtt – a nyomatékot a váltó védelme érdekében kénytelenek voltak ekkorára belőni.

Arról egyelőre nem tudni, hogy ez mennyivel javítja a gyári változat 5,3 másodperces százas sprintidejét, illetve egyáltalán mennyi pénzbe kerül az átalakítás.