2015. augusztus 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A mindenes Fiat Ducato

A Fiat bemutatta a sokat utazó családok lehetséges kedvencének szánt Ducato 4×4 Expedition modellt. A terepjárós képességekkel megáldott lakóautóvá alakított dobozból egyelőre sajnos csak egy darab készült, és nem tudni, kap-e társakat a későbbiekben.

Egy németországi lakókocsi szalonban mutatta be a Fiat a hosszított tengelytávú Ducato alapjaira épített 4×4 Expedition kiadást.

A különleges lakóautót két színvilágot ötvöző külseje, tetejére rakott mini-túlélőcsomagja, temérdek LED lámpája, csörlője, sarat is leküzdeni képes abroncsai és emelt hasmagassága teszi messziről kitűnővé.

Ami ennél is menőbb, az a sokféleképp variálható beltér két TV-vel, forgatható vezetőüléssel, kinyitható asztallal, tűzhellyel, mosogatóval és franciaággyal. Egyébként az ülések bőrből, az ágy anyaga pedig Alcantarából készült.

A hatalmas doboz mind a négy kerekének mozgatásáról az olaszok 2.3 literes Multijet II motorja gondoskodik 150 lóerővel (110 kW), ám arról nem tudni, ez mennyire vehemensen képes meglódítani a nagy kocsiszekrényt.