2016. szeptember 03. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy vad Ram pickup

Észak-Amerikában a full size pickupok töretlen népszerűségnek örvendenek, a többnyire V8-as motorral szerelt monstrumokat képtelenség lenne kiirtani az utakról. A Dodge kisteherautókat gyártó almárkája, a Ram régóta az 1500-assal nyomul a piacon, és időről-időre vonzó különkiadásokat is bemutat. A legújabb az “éjjeli” csomaggal felspécizett változat.

Észak-Amerikában a Ram 1500, vagy ahogy korábban futott, a Dodge Ram az egyik legkedveltebb kisteherautó. V6-os vagy V8-as Hemi motorral árulják, de volt belőle brutális V10-es kivitel is, amire talán még mindannyian emlékezünk. A tulajdonosok mindig is szerették a gyári különkiadásokat és egyedi verziókat, melyek sorában most a Ram 1500 Night a legfrissebb.

A jármű a Sport felszereltségű modellen alapul, tehát színre fújt lökhárítókat, krómozott kipufogóvégeket, színre fújt tükörházakat és kilincseket, továbbá sötétített fényszórókat és hátsó lámpákat vonultat fel. Ehhez jönnek még a feketére fényezett 20 colos felnik, a fekete hűtőmaszk és jelvények, hogy még vagányabbá és félelmetesebbé tegyék a gépet. A Night csomag az összes 1500 Sport modellhez rendelhető, a hajtásról 3,6 literes Pentastar V6 vagy 5,7 literes Hemi V8-as gondoskodhat.

Azonban ez még nem minden, Mopar kiegészítők is rendelhetők az pickuphoz, mint például a huzatos sportkipufogó-rendszer vagy a sportlégszűrő.