2017. december 14. 13:45   |   Autoblog
címkék:  

Minden idők legszebb klasszikus Ferrarija?

Talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy a Ferrari 250 GT LWB California Spydernél sohasem alkottak csodálatosabb Ferrarit. Ezek az autók hétszámjegyű összegekért cserélnek gazdát, de egy olyan ritkaságért, mint ez az alumínium karosszériás Competizione kivitel, akár több tízmillió dollárt is megadnak. Ez az 1959-es példány egy new york-i árverésen 17,99 millió dollárért, átszámítva 4,78 milliárd forintért ment el.

Ez az elképesztően gyönyörű, 1959-es Ferrari 250 GT LWB California Spyder Competizione by Scaglietti egyike a nyolc darab alumínium karosszériás versenyautónak és a második legyártott példány. Vonzerejét tovább növeli, hogy az 1959-es Le Mans-i 24 órás versenyen osztályában a harmadik helyen végzett, összesítettben pedig az ötödik lett. Ezután sem állították garázsba, hanem versenyeztették az Egyesült Államokban és a Bahamákon is.

Mindez persze nem látszik a kocsin, amelyet a közelmúltban a Ferrari Classiche által is minősített restaurálásnak vetettek alá. A Pebble Beach Concours d’Elegance szépségversenyen el is hozta a legszebbnek járó díjat és platina serleggel tért haza a Cavallino Classicról is.