2011. december 12. 15:44   |   Autoblog
címkék:  

Új Renault Twingo 2,4 millió forinttól

December közepétől megvásárolható hazánkban az új, kívül-belül hangulatosabb Renault Twingo. A frissítéssel rendelkezésre álló extrák és kiegészítők széles választéka nagyjából 300 ezer lehetséges kombinációt tesz lehetővé, így mindenki igénye szerint testre szabhatja a saját autóját. A Twingo alapára most akciósan 2 440 000 forint.

Új Renault-arc

A frissített Twingo azonnal felismerhető bájos és karakteres orr-részéről, amely ezután más Renault modelleken is feltűnik majd. Ez az új Renault-arc. A motorháztetőt nagyobb, függőlegesen álló rombusz díszíti, fekete háttér hangsúlyozza ki még jobban az emblémát, a hűtőrács mellett pedig ködlámpák és kerek oldallámpák kaptak helyet, amelyek játékos hangulatot kölcsönöznek az autónak. A fényszóróknak „szemöldöke" is van.

Teljesen új a hátsó lámpacsoport. A tolatólámpák a fő fényforrásoktól elkülönülve, a csomagtartó ajtaján kaptak helyet, hogy tovább hangsúlyozzák az új Twingo alakját. A legömbölyített hátsó lökhárító és az alsó széleinél íveltebb csomagtér-ajtó lágyabbá teszi az autó vonalvezetését. Az új Twingohoz a panorámatető mellett újra elektromos vászon napfénytető is választható, amely piactól függően felárért vagy az új Twingo limitált példányszámú változataival lesz kapható (a GT és az RS kivitelekhez nem rendelhető).

A Twingo belsejében uralkodó hangulatot tovább fokozza a színek és az anyagok összhangja. Az üléseken új minták és kontrasztos varratok figyelhetők meg. Mind a bőr- mind pedig a műbőr huzatok egyforma minőségű varrással készülnek. Immár a klímavezérlés tekerőgombjai és az ajtóbelsők is színt kaptak. Az oldalsó szellőzők szintén különböző színekben rendelhetők, a tekerőgombok pedig krómozottak.

Néhány országban a magasabb felszereltségi szintek különböző belső kivitellel kerülnek forgalomba: a Dynamique, a GT, a Renault Sport és a Gordini változatok férfiasabb és sportosabb belsőt, míg a Privilege és az Initiale csomagok kényelmesebb és nőiesebb utasteret kínálnak.

Az RS változatot 2012. tavaszán vezetik be a piacra. Csak ehhez választható majd szíriuszsárga fényezés. Az autó orr-része pedig rendkívül dinamikus hatást kelt a hűtőrácsba ágyazott négy lámpának és a Forma 1-ből származó légterelő éleknek köszönhetően. Stíluscsomag is választható hozzá, antracit színre fényezett légterelő élekkel, külső tükörházakkal és egyedi RS szárnnyal. Belül megjelennek az RS modellekre jellemző sárga öltések. A kormányburkolat felső része, az ülések és az üléstámlák széle, illetve a fordulatszámmérő foglalata fehér színt kapott. A Clio RS és a Mégane RS modellekben népszerű fedélzeti adatgyűjtő és telemetriai rendszer ugyancsak szerepel a választható kiegészítők között.

RS Gordini kivitel is lesz a Twingóból, csomag formájában választható a GT és az RS változatokhoz. Jellemzője a máltai kék fényezés és a karosszérián végigfutó fehér csíkok. A 15 colos, fekete gyémánthatású kerekek sportos hangulatot árasztanak. A Gordini széria belülről is exkluzív: a kárpit immár szürke színben is választható, jégfehér, gyöngyház-fekete vagy élénkpiros betétekkel. A motor 1,6 literes, 16 szelepes, 133 lóerős.

Az én Twingóm

Az új Renault Twingóból több mint 300 ezer féle változat alakítható ki. Huszonnégyféle könnyűfém kerék és dísztárcsa áll rendelkezésre. Több közülük két színben is rendelhető. Eredeti új színek, nevezetesen fukszia lila, bermudakék és az RS kivitelhez rendelhető szíriuszsárga gazdagítják a korábbi tizenegy színből álló palettát és csempésznek még több vidámságot az autó megjelenésébe. De hét új tetőgrafika is rendelkezésre áll. Ezzel a választható külső fényezések száma húszra emelkedik. A különböző motívumok még merészebbé és vonzóbbá teszik az autót, ugyanakkor más-más hangulatot kölcsönöznek neki. A grafikák közül kettő összehangolható az új Twingo utasterének színeivel és anyagaival.

Szintén a vevő választhatja ki a tükörházak és az oldalvédő lécek színét, hogy kontrasztot képezzenek a karosszéria színével. A légterelő ezen kívül négyféle színben rendelhető, platinaszürkében, antracitban, feketében és fehérben. Sőt, a már kész modellekhez később bármikor vásárolhatóak lesznek további utólag felszerelhető kiegészítők, mint például szénszálas anyagból készült külső karosszériaelemek (küszöbtoldatok, szélesített sárvédőívek, stb.).

Átrendezhető belső tér

Az új Twingo kompakt külső méretekkel (h.,sz.,m.,tt: 3687/1654/1470/2367 mm) és lenyűgözően tágas belső térrel büszkélkedhet. Hátratolt hátsó ülésekkel a 23 centiméternyi térdhely jut a hátsó utasoknak, amely az egyik legjobb ajánlat a kategóriában. A Twingo másik ismérve a sokoldalúsága. Különálló, egyenként csúsztatható, 50/50 arányban osztott hátsó üléseivel a Twingo fölöttébb praktikus. A csomagtartó mérete 165 és 959 liter között mozog, de ezen felül az utastérben számos egyéb rakodóhely található és rendelhető opcióként (összesen 28,4 liter).

Az új Twingóban megtalálható audiorendszerek szériafelszerelésként rendelkeznek Bluetooth funkcióval, audio-streaminggel és USB csatlakozóval (2012 márciusától), így a Renault összes többi modelljéhez hasonlóan képesek több forrásról is zenét lejátszani.

Opcióként iPhone/iPod Touch dokkolóállomás is kérhető a rádióhoz. Ez a speciális audiorendszer egy, a Renault által fejlesztett alkalmazáson keresztül a GPS navigáció használatát is lehetővé teszi. Az audiorendszer Bluetooth kapcsolattal összeköttetésbe tud lépni a jármű többi rendszerével és valós idejű elemzést készít arról, hogy mennyire környezetkímélő az aktuális vezetési stílus. A hatékonyabb vezetés érdekében tett javaslatainak köszönhetően akár tíz százalékkal is csökkenthető a fogyasztás. A rendszer az okostelefonon keresztül teremt kapcsolatot a járművel, és valós idejű adatokat gyűjt a motorról.

Motorok

Az új Twingo azon kevés városi autók közé tartozik, amelyek Euro5-ös dízelmotorral is rendelhetők. Környezettudatos vezetés mellett egy tankolással az új dízel Twingo 1000 kilométert, a benzines változat pedig 750 kilométert képes megtenni. Az 1,2 literes 75 lóerős benzinmotor (104 g/km) és a 75, illetve a 85 lovas dCi dízelek alacsony károsanyag-kibocsátásuknak (90 g/km) köszönhetően rendelkeznek az eco² védjeggyel.

A turbós, 100 lóerős TCe motor már alacsony fordulatszámon képes leadni a maximális nyomatékot (155 Nm), és nagyobb motorokéhoz hasonló vezetési élményt, de alacsonyabb fogyasztást biztosít. Az RS változat 16 szelepes, 1,6 literes szívómotorjának maximális teljesítménye 133 LE 6750-es percenkénti fordulatszámon, maximális 160 Nm-es nyomatékát pedig 4400-as percenkénti fordulatszámon adja le.

Árak

A megújult Renault Twingo december közepén jelenik meg a hazai szalonokban. Bevezetéskor kizárólag az 1,2-es, 75 lóerős benzinmotorral, 5-sebességes manuális vagy robotizált váltóval és 3 felszereltségi szinttel lesz megvásárolható. A jövő év folyamán az RS és az RS Gordini verziókkal bővül a kínálat.

Minden új Twingo vásárlása esetén 150 ezer forint kedvezményt ad a Renault, Renault Crédit finanszírozás esetén pedig további 150 ezer forintot takarít meg a vevő.