2020. március 16. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Brutális Cupra Ateca a JE Designtól

A SEAT-okra szakosodott német JE Design tuningműhely már 2018 végén, a Cupra Ateca nemzetközi bemutatója után röviddel elkészült a típushoz fejlesztett komplett módosító csomaggal. Most eljött a második szint, a kompakt szabadidőautóhoz immár szélesítő karosszériakészlet, 20 colos kerékszett, ültetés és teljesítménynövelés is rendelkezésre áll.

A JE Design által kifejlesztett widebody készlet az Ateca összes változatára felszerelhető, a vadonatúj Evolution verziót azonban kifejezetten a Cupra Ateca modellre szabták. A kerékjárati ívek még tovább híztak, amelyekhez az agresszívabb lökhárítók is hozzáidomultak. A kerékhangárokat új, matt bronz színű, 10 x 20 colos Spyder felnikkel töltötték ki, amelyek opcióként 275/30/20 méretű Continental sportabroncsokkal együtt is beszerezhetők. Alternatívaként a gyári 19 colos kerekekhez nyomtávszélesítők kaphatók, hogy jobban kitöltsék a kerékjáratokat.

A JE Design ültetőrugók 30 mm-rel eresztik lejjebb a karosszériát. A sportrugók tökéletesen összedolgoznak a gyári adaptív lengéscsillapítókkal; a komfort és sport módok gombnyomásra választhatók ki. A szakemberek csappantyús sport kipufogórendszert is felszerelnek, amelyet ugyancsak összehangolnak a gyári vezetési üzemmódokkal. Comfort és Sport beállításnál a pillangószelepek zárva tartanak, míg Cupra üzemmódnál nyitnak és sportos, erőteljes hangzást biztosítanak.

A tuningcég emellett teljesítménynövelést is kínál a 2 literes négyhengeres turbómotorhoz. A plug-and-play vezérlőmodul 60 lóerővel dobja meg a teljesítményt és 50 Nm-rel gyarapítja a forgatónyomatékot. A 360 lovas és 450 Nm nyomatékú Cupra Ateca így 5,2 helyett 4,8 másodperc alatt sprintel százra, és mindegyik fokozatban jobb rugalmasságot mutat. A végsebessége marad 247 km/óra. A chiptuningra 2 éves vagy 100 000 km-es garanciát vállal a cég.