2020. szeptember 29. 20:50   |   Autoblog
címkék:  

Dobogós helyezésekkel tért vissza a Goodyear Le Mans-ba

A Goodyear lenyűgöző eredménnyel tért vissza a világ legrangosabb endurance versenyére: két Goodyear partnercsapat is dobogós helyen végzett a Le Mans-i 24 órás versenyen. Azért is különleges volt ez a hétvége, mert a versenyen láthatták újra európai sporteseményen a szurkolók a Goodyear léghajót is.

Az idei volt a Goodyear első Le Mans-i 24 órás versenye a vállalat nemzetközi motorsportba való visszatérése óta, amelyet a múlt évben éppen ezen az eseményen jelentettek be. Azóta a Goodyear Racing csapata keményen készült a francia endurance versenyre valamennyi partnercsapatával szorosan együttműködve.

A partnercsapatok közül kettő dobogós helyezést ért el a küzdelmes, padlógázzal teljesített 24 órás versenyen. A brit JOTA csapat másodikként végzett az LMP2-osztályban, míg a francia Panis Racing csapat harmadikként ért célba. Az LMP2 a Le Mans-i verseny egyetlen olyan kategóriája, amelyben az abroncsgyártók nyíltan megmérettetnek egymással. A 24 benevezett autóból ötöt szerelt fel abroncsaival a Goodyear, a két dobogós helyezés tanúsítja a termékek jó teljesítményét és tartósságát a verseny során.

A JOTA végig az élmezőnyben versenyzett és átvehette volna a vezetést is az utolsó etapokban, ha a biztonsági autó tovább maradt volna bent a pályán. Ugyanakkor a 38-as számmal versenyző Oreca 07 Gibson kiválóan teljesített 24 órán keresztül Anthony Davidsonnal, Antonio Felix da Costával és Roberto Gonzalezzel a volánnál. Mögötte a Panis Racing Oreca végzett Nico Jaminnal, Matthieu Vaxiviereel és Julien Canalal a sofőr ülésben. A francia trió szintén mindent beleadott a hiba nélküli teljesítménybe a hazai pályán.

A Goodyear partnercsapata, az Algarve Pro Racing autóját a Goodyear iránti tisztelet jeléül feltűnő, fekete-fehér festéssel látta el, a csapat végül az előkelő nyolcadik helyen végzett. Volt azonban csalódás is, hiszen a másik két Goodyear csapat műszaki okok miatt nem tudta befejezni a versenyt.

A Goodyeart Le Mans-ban nemcsak a versenypályán láthattuk, hanem az égen is. A Goodyear léghajó európai visszatérése az év fő eseménye a Goodyear számára. A híres légi jármű a paddockban mindenki tetszését elnyerte. A Goodyear léghajó egy, a pályától 5 kilométerre található bázisról szállt fel, és szinte a teljes verseny alatt a magasban volt. A pálya felett izgalmas repülési élményt biztosított a VIP-vendégek és a média képviselői számára, valamint egyedülálló légi felvételeket készített az eseményről és a versenyről a világszerte közvetített televízióadásokhoz.