/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

400 lóerős Golfot építettek a Volkswagen gyakornokai

2016. május 07. 12:35   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen mérnök tanulói minden évben előállnak a maguk egyedi, tuningolt autóival a GTI-rajongók rendes éves találkozóján, a Wörthi-tónál. Az idei dzsemborin ráadásul a hot hatch kategória megteremtőjének 40. születésnapját is ünneplik az egybegyűltek. Talán ennek tiszteletére is lett pontosan 400 lóerős a növendékek Golfja.

A 12, 20 és 26 év közötti gyakornok kilenc hónap alatt építette meg Golf GTI Heartbeat modellt. 2008 óta ez a kilencedik egyedi Golf, amelyet a wörthi-tavi GTI-találkozón mutattak be. Az idei masina a GTI Performance modellen alapul. Egyedi jellemzői a reflexezüst fényezés és a sötétszürke fóliázás kombinációja, amely a jármű elejét és tetejét borítja. A géptetőn, a tetőn és az autó oldalán ezen kívül kontrasztos színű méhsejt minták is megjelennek.

A Golf mégis inkább egyedi aerodinamikai szettjétől (első splitter, küszöbtoldatok és hátsó szoknya) és 20 colos BBS felnijeitől igazán ütős, amelyekre alaposan ráültették a kasztnit. A hátsó légterelő a Clubsport változatról érkezett. A kabinban a Nürburgring rekorder GTI Clubsport S kagylóüléseit találjuk meg többszínű bőrbe csomagolva. A hátsó padot száműzték, helyére fél bukókeretet építettek be, illetve a teljes hátsó traktust most az 1360 wattos audiorendszer foglalja el.

A 2 literes TSI motor is komoly műtéten esett át, teljesítményét szoftver módosítással, továbbá egy nagyobb turbófeltöltő és köztes hűtő, valamint egy rozsdamentes acél sportkipufogó-rendszer beépítésével 400 lóerőre tornászták fel. A nyomaték 540 Nm-re gyarapodott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/