/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

530 lóerős hibrid SUV az ABT-től

2021. október 25. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi dögös kupé-SUV-ja, a Q8 a piac egyik legdinamikusab nagytestű szabadidőautója, amelyet potens turbómotorjainak köszönhet. A modell plug-in hibridként is elérhető, akár 462 lóerős teljesítménnyel. S itt lép a képbe az ABT Sportsline, amely 530-ra gyarapítja a lovak számát.

Az Audi plug-in hibrid kupé-SUV-ja, a Q8 TFSI e egy 2,9 literes V6-os biturbó benzin- és egy villanymotorból meríti erejét, így ha padlóig nyomják a gázpedált, ülésbe tapasztja az embert, ugyanakkor ha szükséges, emissziómentesen is tud közlekedni. A Q8 60 TFSI e modell 462 lóerős és 700 Nm nyomatékú, csupán 5,4 másodperc alatt gyorsul fel százra, s a lítium-ion akkumulátorával egyedül 45 kilométert képes megtenni.

Az Audi és Volkswagen modellek világszerte legnagyobb nemesítője természetesen a Q8 összes változatához kínál teljesítményfokozó csomagokat és oprikai kiegészítőket. Jelen esetben a Q8 60 TFSI e V6-os motorjának a teljesítményét mintegy 68 lóerővel tornászta fel, a nyomatékát pedig 50 Nm-rel emelte meg. Az eredmény 408 lóerő és 500 Nm nyomaték lett, a villanymotor teljesítményével kombinálva a végső érték pedig tekintélyes 530 lóerő. A nulla-százas sprint így 5 másodperc alá kúszott.

Emellett a hibrid Audi Q8 megjelenését is feldobták. Az ABT számos aerodinamikai kiegészítőt fejlesztett a modellhez, amelyek még sportosabbá varázsolják a jármű kinézetét, mellesleg fokozzák a nagysebességű stabilitást. Az aero csomag része az első splitter, a hátsó spoilertoldat és légterelő, valamint a sárvédő kopoltyúk.

A könnyűfém felnik kínálata széles, háromféle típus közül lehet választani. A GR típus fényes vagy matt fekete verzióban, 22 colos méretben áll rendelkezésre, de aki még nagyobb átmérőre vágyik, választhatja a GR-F típust. Sötétszürke árnyalatú kerék is elérhető, ez a HR-F, amely 22 és 23 colos méretben kerülhet fel az autóra. A sokküllős modell klasszikus fekete színben is választható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/