/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

550 lóerős Matiz, videóval!

2009. március 18. 11:44   |   Autoblog
címkék:  

A GM-nek gőze sincs arról, hogy a pöttöm Chevrolet Matiz modelljük immár lenyomja a Corvette-t. Oké, nem egy szériamodellről van szó, de a lámpától-lámpáig való gyorsulásban ez a szívátültetésen átesett Matiz jó néhány szuper-sportkocsinak fityiszt mutat. A kis bevásárlókocsi a Fourdin Auto Sport első emberének, Yves Fourdinnak és társainak köszönhetően brutális aszfalttorpedóvá lényegült át: 550 lóerős motorjával 3,7 másodperc alatt gyorsul fel százra.

A GM-nek gőze sincs arról, hogy a pöttöm Chevrolet Matiz/Spark modelljük immár lenyomja a Corvette-t. Oké, nem egy szériamodellről van szó, de a lámpától-lámpáig való gyorsulásban ez a szívátültetésen átesett Matiz jó néhány szuper-sportkocsinak fityiszt mutat. A kis bevásárlókocsi a Fourdin Auto Sport első emberének, Yves Fourdinnak és társainak köszönhetően brutális aszfalttorpedóvá lényegült át: 550 lóerős motorjával 3,7 másodperc alatt gyorsul fel százra.

Az alkotók ráadásul nem is mérnökök, csak autósport rajongók. Állítólag számítógépet sem használtak a kocsi megalkotásakor. Fourdin és csapata a Corvette Z06-os modelljéből származó 7 literes V8-ast szerelte a 3,5 méter hosszú kasztni hátuljába, a hátsó tengely elé. A hatalmas, 550 lóerős teljesítménnyel persze egy közel gyári állapotban hagyott felépítmény nem tudott volna megbirkózni, így aztán a karosszériát brutálisan kiszélesítették, becsövezték, és amennyire tudták, leültették. Álló helyzetből a méregzsák 3,7 másodperc alatt gyorsul fel százra, 200 km/órára pedig 10,94 másodperc alatt jut fel, ami ugyancsak nagyszerű eredmény. Összehasonlításul: a már leköszönt Porsche Carrera GT gyorsul 9,9 másodpercet 200 km/órára. A készítők a Matiz esetében a végsebességet egyébként 260 km/órában maximálták, bár a méregerős törpe biztosan megfutná a 300-at is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/