/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

800 lóerős Audi R8 az MTM-től

2017. március 06. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Az MTM talált még némi izgalmat az Audi szupersportautójában, az R8-ban és alaposan feltornászta a teljesítményét. A V10 Plus modellből indult ki és egy kompresszor, valamint egyéb alkatrészek beépítésével 800 lóerőt hozott ki belőle. A tuningolt R8-nak nincs ellenfele az úton.

Az Audi R8 V10 Plus 5,2 literes szívómotorja 610 lóerőt és 540 Nm nyomatékot ad le, amivel felveszi a versenyt a Lamborghini és a Ferrari hasonló modelljeivel. Az MTM kezelése után az olasz gépek azonban már csak a hátsó lámpáit láthatják távolodni. Egy Eaton kompresszor és egyéb alkatrészek beépítésével, a szívó- és a kipufogórendszer, illetve az üzemanyagellátó rendszer átalakításával az 5,2 literes tízhengeres immár 800 lóerőt mozgósít 8650-es fordulatszámon és 710 Nm nyomatékot szolgáltat 5100-as fordulaton.

A 190 lóerővel megtoldott teljesítmény szédületes menetteljesítményekre képesíti az Audit. A kocsi álló helyzetből 2,6 másodperc alatt katapultál százra, 8,5 másodperc alatt eléri a 200 km­/órás sebességet, a vége pedig 330 km/óra. Az MTM a karosszériához nem nyúlt hozzá, jelenleg még fejleszti a típusra szabott szénszálas aerodinamikai készletet, csupán a felniket cserélte le könnyebb, kovácsolt darabokra. A tapadásért 245, illetve 305 mm széles abroncsok felelnek, a lassítás feladatát pedig karbon kerámia fékrendszerre bízták.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/