/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

800 lóerős verseny-SUV az ABT-től

2022. május 03. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Q-szériájának csúcsmodellje az RS Q8, egy 600 lóerős SUV-kupé, amiből a Volkswagen-csoportos modellek első számú nemesítője, az ABT Sportsline most egy exkluzív limitált kiadást készített. A 96 példányra limitált RSQ8 Signature Edition egy verseny szabadidő-autó, 800 lóerős teljesítménnyel és 1000 Nm-es nyomatékkal.

Az RS Q8 Signature Edition a második speciális különkiadás az ABT életében. Az első a cég alapításának 125. évfordulójójára készült Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition volt, amiből 64 darab látott napvilágot. A Signature Edition a lehető legmagasabb fokú exkluzivitást jelöli, ráadásul a fedélzeten elhelyeztek egy időkapszulát a cég motorsport történelméből.

Az ABT mérnökei több évtizedes tapasztalatukra támaszkodva 200 lóerővel tornászták fel az RS Q8 teljesítményét. A kifejezetten a limitált kiadású modellhez fejlesztett turbófeltöltő és köztes hűtő, a high-tech motorvezérlés, valamint a rozsdamentes acél sport kipufogórendszer révén 800 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot tudtak kihozni a 4 literes biturbó V8-as aggregátból. A nulla-százas gyorsulás 0,6 szekundummal 3,2 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 315 km/órára nőtt, ami igencsak elismerésre méltó egy több mint 2 tonnás, 23 colos kerekekre állított hatalmas SUV-tól.

Akárcsak a Johann Abt Signature Edition esetében, a verseny-SUV is egy mindenre kiterjedő szénszálas aerodinamikai csomaggal gazdagodott. A készlet része egy igencsak látványos első toldat oldalsó pengeelemekkel, a hűtőmaszk és az oldalsó légbeömlők keretjei, a kerékjárati ívszéleseítések, a külső tükörházak, a küszöbidomok, a hátsó díszítőelemek, az alsó szoknya, továbbá a tetőspoiler. A kerékjáratokat különleges, kovácsolt, 23 colos fényes fekete kerekek töltik ki, amelyek egyébként nem érhetők el más modellhez a kínálatban. A görgőkre 295/35 méretű kaucsukhengereket feszítettek, így a tapadással nincs gond.

Az RS Q8 Signature Edition utasterében kizárólag exkluzív anyagokat használtak és a gyémántmintás kárpitozást az ülések mellett az ajtópanelekre és a lábtérre is kiterjesztették. A szénszállal sem spóroltak, s ABT logó ékesíti a fejtámlákat, illetve RS Q8 Signature Edition feliratokat látunk az ülések felső részén. A középkonzol emellett tartalmaz egy darabkát Johann Abt első győzelmi kupájából, ami értékessé tesz minden egyes RS Q8 Signature Edition modellt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/