/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A B-csoportot idézi az ABT Audija

2020. május 15. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Öthengeres turbómotor és összkerékhajtás: ezek a szavak önmagukban elegendőek arra, hogy a rajongóknál felidézze a Sport Quattrót. Az Audi jelenlegi sportmodelljei is az eredeti sémát követik; az eredmény egyedi karakter és lenyűgöző teljesítmény. A legjobb mai példa erre a Győrben készülő RS Q3, amely 400 lóerejével igazán tekintélyt parancsoló. Az ABT rátett még egy lapáttal.

Az ABT saját motorvezérlő szoftverével 40 lóerővel toldotta meg a 2,5 literes öthengeres turbómotor teljesítményét, így az most még lehengerlőbb előadásra képes. A 440 lóerő mellé pedig 520 Nm forgatónyomaték párosul, amely 50 Nm-rel haladja meg a gyári értéket. Mindez a menetteljesítményekben is megmutatkozott: az RS Q3 4,3 másodperc alatt sprintel százra és eléri a 285 km/órás sebességet is. Nem rossz egy szabadidőautótól.

A Volkswagen-csoportos modellek legnagyobb nemesítője négyféle könnyűfém felnit is kínál az Audi kompakt sportolójához. Az ABT DR, ER-C, FR és GR típusok 20 colos méretben választhatók; a DR akár 21 colos méretben is elérhető. A fotózott példányra kéttónusú, öt duplaküllős FR szettet csavaroztak, amely különösen jól mutat a kocsin.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/