/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

ABT Volkswagen Arteon

2017. október 19. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Az ABT lecsapott a Volkswagen jelenlegi legszebb modelljére, az Arteon ötajtós kupéra. A 280 lóerős benzines csúcsmodellt választotta, melynek teljesítményét 20 százalékkal emelte meg, emellett foglalkozott kicsit a gép megjelenesével is.

Az új Passathoz és az Arteonhoz is az elérhető legpotensebb motor a 2 literes, 280 lóerős és 350 Nm nyomatékú TSI blokk, ami kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsít százra. Az ABT speciális motorvezérlő szoftverével az értékeket azonban 20 százalékkal tornászta fel, 336 lóerőt és 420 Nm-t hozott ki a négyhengeres turbómotorból. Pontos adatok nem állnak rendelkezésre, de az Arteon nulla-százas gyorsulása ezzel valószínűleg 5 másodperc köré csökkenhetett.

A teljesítménynövekedés mellé némi ültetés is járt, amelyet sportrugók segítségével valósítottak meg. A súlypont lejjebb engedése jót tett a kezelhetőségnek és nem utolsó sorban még inkább kihangsúlyozta az Arteon nyújtott vonalvezetését.

Az úttal való kapcsolatért szépséges könnyűfém felnikre szerelt 245/35 ZR 20-as Pirelli sportabroncsok felelnek, ám választhatók ennél kisebb vagy nagyobb átmérőjű kerekek is. DR, FR és GR típusú felnik érhetők el 19, 20 vagy akár 21 colos méretezéssel, komplett szettként is. Sőt, az ABT téli kerékgarnitúrát is kínál, amely 19 colos ER-C felnikből és 245/40 méretű téli abroncsokból áll.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/