/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

ABT Audi TT-RS

2009. szeptember 09. 20:01   |   Autoblog
címkék:  

Cirka harminc évvel ezelőtt az öthengeres, turbós ur-Quattro okozott óriási izgalmat, s most az Audi a TT-RS-sel ebből visszahozott valamit. Persze utóbbiban a blokk nem 2,1, hanem 2,5 liter lökettérfogatú, és gyárilag 340 lóerőt pumpál ki magából, de a hangja ezúttal is eredeti, magával ragadó. Az ABT kezelése után az erőforrás még zabolátlanabb, 80 lóerővel többet ad le.

Az ABT egy nagyméretű töltőlevegő-hűtővel és a motorelektronika átprogramozásával 420 lóerőt csiholt ki az öthengeres egységből, tehát ebben a motorban még bőven vannak tartalékok. Alig várjuk az extrém átalakításokat. A négykarikás atléta szériaváltozata 4,6 másodperc alatt gyorsul fel százra, ami kiváló érték, az ABT verziója azonban ezt a műveletet még háromtized másodperccel hamarabb tudja le. A tuningolt változat végsebessége 282 km/óra, ami csak 2 km/órával több a gyári értéknél (plusz pénzért az Audinál 280-ra tolják ki a végsebességet).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/