/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Arden Jaguar F-Type – fekete veszedelem

2018. szeptember 21. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A Jaguar modelljeinek elkötelezett német nemesítője, az Arden Automobilbau GmbH tovább bővítette portfólióját és immár karosszéria-kiegészítőket is kínál a legelvetemültebb F-Type modellhez. A műhelyéből kikerült SVR modell nemcsak rendkívül jól néz ki, de piszkosul gyors is, kompresszoros motorja ugyanis 703 lóerős.

Az Arden az F-Type sorozat csúcsmodelljét kizárólag karbonból készült aerodinamikai kiegészítőkkel látta el, amelyek nemcsak agresszívabbá teszik a sportkupét, de a nagysebességű stabilitását is növelik. Kicserélte a hűtőrácsot, továbbá az első és a hátsó lökhárítót, új küszöböket tett fel, s az első sárvédőkhöz is hozzányúlt. A külső átalakítások sorát a hátsó szárny koronázza meg. Az F-Type SVR a karbon komponensekkel elképesztően mutat.

A kerékjáratokat teljesen kitöltik a 21 colos, egyrészes, kovácsolt Sportline GT kerekek, amelyekre elöl 265/30, hátul 295/25 méretű abroncsokat feszítettek. Mivel az Arden szakemberei a kocsit 3 centiméterrel meg is ültették, az optika tökéletes.

Az Arden emberei természetesen az 5 literes kompresszoros erőforrást sem hagyták meg szériaállapotában. Kovácsolt dugattyúkat építettek be, módosították a feltöltőt, karbon szívórendszert szereltek be, emellett a vezérlést is átprogramozták. A fémkatalizátorokkal szerelt sport kipufogórendszer installálása után az aggregát a gyári 575 helyett 703 lóerőt hoz ki magából, míg a nyomatéka szintén impresszív, 873 Nm-re gyarapodott.

Az utastérben igényes, sportos kiegészítők emelik a színvonalat. Újak a küszöblécek, a középkonzol egyedi fémes borítást kapott, a sportkormányt bőrrel és Alcantarával húzták be, a pedálokat pedig aluminium kivitelűre cserélték. Az Arden természetesen minden kívánságot teljesít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/