/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Audi RS Q8 900 lóerővel

2020. május 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az RS Q8 a legdrágább Audi Sport modell, egyben a legerősebb valaha gyártott négykarikás SUV. 600 lóerős, mégis vannak olyanok, akik ezzel nem elégedettek. Nekik készült a Manhart Performance tuningcsomagja, amely hihetetlen 900 tagúra gyarapítja a szuper-SUV ménesét.

A Manhart RQ 900 csomagjánál nincsen durvább a piacon. Új motoralkatrészek beépítésével, új turbófeltöltőkkel és a vezérlőelektronika átprogramozásával a tunernek sikerült 900 lóerőre emelnie a 4 literes V8-as aggregát teljesítményét és 1080 Nm-re növelnie a forgatónyomatékot. Ez 300 lóerővel és 280 Nm-rel haladja meg a gyári értékeket, amelyek már önmagukban lenyűgözőek.

A Manhart nem közölte, hogy a motortuning miként hatott a menetteljesítményekre, de az RS Q8 már szériaállapotában is 3,8 másodperc alatt sprintel százra és a feláras Dinamika csomaggal eléri a 305 km/órás sebességet. Arra tippelünk, hogy a nulla-százas gyorsulás 3 másodperc körülire csökkenhetett, ami őrületes egy ekkora testtől. És közben jobban is harsog, hiszen a Manhart lecserélte a kipufogórendszert a leömlőtől kezdve (csak exportpiacokra).

Az RS Q8 emellett 30 mm-t ültető rugókat kapott és 23 colos felniket visel, amelyeket matt feketében vagy fegyverszürkében lehet kérni. A szakemberek egy widebody karosszériakészletet is kifejlesztettek a modellhez, amely jóval fenyegetőbbé teszi a gép megjelenését. A készlet minden eleme szénszálas műanyagból készült; része a motorháztető, az első spoiler, a küszöbök, a diffúzor és a kerékjárati ívszélesítések.

A Manhart csak 10 darab RQ 900 csomag értékesítését tervezi, melynek ára brutális 280 ezer euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/