Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A leggyorsabb BMW M3

2016. március 13. 19:30   |   DG
címkék:  

A BMW M3/M4 modellpáros megkoronázásaként a G-Power elkészítette a 600 lóerős változatot. A cég harminc éves tapasztalatát kamatoztatta, amikor ennek eléréséhez a gyári turbófeltöltőket és saját fejlesztésű szoftverét használta. A 170 lóerővel megemelt teljesítményű M3 3,7 szekundum alatt sprintel százra, csúcssebessége pedig meghaladja a 320 km/órát.

A G-Power ismét bebizonyította, hogy BMW tuningban ő a legjobb. Mindenekelőtt Bi-Tronik vezérlését ültette rá a soros hathengeres biturbó motorra, ami módosította a gyújtást, a befecskendezést és a töltőnyomást. Ezzel a paripák számát 431-ről máris 520-ra gyarapította, a hiányzó 60 kicsiholásához pedig klasszikus tuningfogásokat vetett be.

Első körben lecsökkentette a kipufogórendszer ellennyomását. A széria kipufogórendszer egy áramlástanilag optimalizált titánium rendszernek adta át a helyét, amely 7 kilogrammal könnyebb, nem beszélve a sportos, érces hangzásról, amit előállít. Az egyedi leömlőkkel és rezonátorokkal ellátott rendszer 560-ra emelte a lóerők számát. Ezután következett a turbófeltöltők átgyúrása. Ezek gyárilag már elérték teljesítőképességük határát, ezért a G-Power szakemberei szétszerelték és megerősítették őket.

A kipufogógáz turbinát és a kompresszorkereket nagyobb és könnyebb, CNC-esztergált darabokkal helyettesítették, ami csökkentette a rotáló tömeget, javítva a töltők reakcióképességet és mérsékelve a turbólyukat. Újak a CNC-esztergált kipufogó- és kompresszorházak is, amelyek immár nagyobb áteresztő képességűek. A megerősített tömítések és gyűrűk révén a G-Power turbófeltöltői képesek magasabb töltőnyomáson üzemelni, ugyanakkor tartósságuk és megbízhatóságuk a gyári feltöltőkéhez hasonló.

A 600 lóerő és 740 Nm nyomaték kiválóan használható a mindennapokban, nem kényszeríti kompromisszumokra a tulajdonost. A világ egyik leggyorsabb M3/M4 modelljét birtokolhatja, amelyik 3,7 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, végsebessége pedig meghaladja a 320 km/órát. A G-Power a még nagyobb vezetési élmény érdekében a rugózatlan tömeget is csökkentette új kerekek felszerelésével. Az ultra-könnyű, repülőgép alumíniumból kovácsolt Hurricane RR felnik 21 colos méretben kerültek fel az autóra 245/30 és 295/25 méretű köpenyekkel.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.